Θολή απάντηση από Μητσοτάκη για τους ισχυρισμούς Ερντογάν

Θολή απάντηση από τον πρωθυπουργό στους ισχυρισμούς Ερντογάν για όλα όσα διημείφθησαν κατά το περιβόητο τετ α τετ στο Βίλνιους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «παρερμηνεία», αποφεύγοντας όμως να διαψεύσει ρητώς τους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου περί συζήτησης για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και όσον αφορά τα ζητήματα της Θράκης.

«Ουδέποτε ο κ. Ερντογάν μού έθεσε ζητήματα που αφορούν την εθνική μας κυριαρχία. Και να το έκανε, θα λάμβανε τη γνωστή απάντηση» ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μην απαντώντας στην ουσία των καταγγελιών του προέδρου της γείτονος. Ο πρωθυπουργός την ίδια ώρα δήλωσε πρόθυμος να ενημερώσει τα κόμματα για το περιεχόμενο του τετ α τετ του στο περιθώριο της Συνόδου στο ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, η αντιπολίτευση είχε εκτοξεύσει δηλητηριώδη βέλη στην κυβέρνηση, με τον Σωκράτη Φάμελλο να σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον διάλογο με την Τουρκία, ο οποίος, όμως, θα πρέπει να έχει ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές όσον αφορά την εθνική κυριαρχία.

«Δεν του έγινε μάθημα του πρωθυπουργού με ό,τι έγινε πέρυσι στον Βόσπορο;» διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας πως δεν είναι θετική εξέλιξη η πώληση των F-16 στην Τουρκία και πως δεν είναι δυνατόν να επιβραβεύεται ο Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνέδεσε το νομοσχέδιο για τους αποδήμους και με τα εθνικά. «Μήπως συνδέεται η σπουδή σας να φέρετε άμεσα το νομοσχέδιο με τη βιασύνη σας να υλοποιήσετε επικίνδυνες διευθετήσεις στο Αιγαίο; “Σχετική έννοια η κυριαρχία” είπε ο πρωθυπουργός. Τι εννοούσε;» διερωτήθηκε ανάμεσα στα άλλα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας πως είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει έναν οδυνηρό συμβιβασμό με την Τουρκία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα