Εξαφανισμένος ο τουρίστας Μητσοτάκης!

Συνεχίζει τις διακοπές του στα Χανιά χωρίς να έχει κάνει ακόμα δήλωση για τη φονική επιδρομή Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η χώρα σείεται από τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την εισβολή των Κροατών χούλιγκαν, τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη και την ανικανότητα της Αστυνομίας να τα προλάβει ή να τα αποτρέψει, αλλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις διακοπές του στα Χανιά χωρίς να έχει κάνει ακόμα καμία δήλωση ή καμία παρέμβαση και συμπεριφέρεται σαν αν μην τον αγγίζει το θέμα και να θέλει να μείνει εκτός του κάδρου.

Ομως, η επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου αφήνει να διαρρεύσει σε ΜΜΕ ότι δήθεν ο κ. Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για τα τρομερά γεγονότα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, και ότι θα κάνει παρέμβαση όταν αυτός το κρίνει… Παραμύθια!

Την ίδια στιγμή, με καρατομήσεις και άλλων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να αποσείσει τις ευθύνες της και να αποκρούσει τις πιέσεις από την αντιπολίτευση για ανάληψη πολιτικής ευθύνης και παραίτηση του αρμόδιου υπουργού κ. Οικονόμου. Για τις καρατομήσεις προϊδέασε ο ίδιος ο υπουργός, χθες.

Ωστόσο, αυτό που συνεχίζει να κάνει αλγεινή εντύπωση είναι ότι ο κ. Οικονόμου μίλησε ξανά για «απαράδεκτη αποτυχία της Αστυνομίας» σαν να είναι κάποιος πολιτικός αναλυτής ή παρατηρητής και όχι ο ίδιος ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ. «Με μια τέτοιου είδους κραυγαλέα απαράδεκτη αποτυχία τελειώνουμε με επτά απομακρύνσεις; Απαντώ σε όσους κουνούν εύκολα το δάχτυλο, από την έρευνα που διατάχθηκε, θα ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις» είπε, μιλώντας στον Alpha, χθες, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, το «ξήλωμα» στην ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχιστεί.

Ομως η απόδοση ευθυνών δεν θα φτάσει σε πολιτικό επίπεδο και είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου, προφανώς σε απόλυτη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, απέκλεισε ξανά το ενδεχόμενο παραίτησής του, καθώς στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι μόλις δέκα ημέρες μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Νότη Μηταράκη θα είναι πολιτικά πολύ βαρύ για την κυβέρνηση. «Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθώ, αν και είμαι μόλις 10 ημέρες στη θέση μου. Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθώ αν το ζήτημα είχε να κάνει με έναν πολιτικό σχεδιασμό» είπε, χθες, προβάλλοντας το εξής απαράδεκτο επιχείρημα: «Ο κάθε υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είναι αστυνομικός, δεν είναι επιχειρησιακός, για να καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν ή για να προβάλλει τα αυτονόητα. Οτι δεν μπορεί να διανύουν τη μισή Ελλάδα και να μην μπορούν να σταματήσουν κάπου», προσθέτοντας ότι η παραίτηση είναι ο εύκολος δρόμος.

Την ίδια γραμμή περί ευθύνης μόνο των αστυνομικών ακολουθούν κι άλλα στελέχη της Ν.Δ. και βουλευτές, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν πολιτικά το γεγονός, όπως ο πρώην υπουργός Θανάσης Πλεύρης, ο οποίος, χθες, στον Σκάι μίλησε για ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ., επειδή άφησε το περιθώριο στους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να δράσουν έτσι.

Στο μεταξύ, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την εσωτερική έρευνα που άρχισε για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια έλεγαν, χθες, ότι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπιστούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή. Αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική (Ηπειρος, Δυτική Ελλάδα, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Εκτός από τις αναφορές των αξιωματικών, στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.


Ομοβροντία της αντιπολίτευσης κατά του αποτυχημένου επιτελικού κράτους

Mε αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κομμάτων για το φονικό της Νέας Φιλαδέλφειας, που, εκτός άλλων, κατέδειξε τη γύμνια του επιτελικού κράτους. Τα κόμματα καταγγέλλουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταθέσει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της αποκλειστικά στις πλάτες υπηρεσιακών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές, οι οποίες υποδεικνύουν στον προκλητικό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου τον έντιμο δρόμο της παραίτησης.

«Κατώτερος των περιστάσεων αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ο κ. Μητσοτάκης», σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στηλιτεύει την αφωνία και την εξαφάνιση του πρωθυπουργού από το προσκήνιο, «όπως τον συμβουλεύουν οι επικοινωνιολόγοι του», ενώ «η χώρα συγκλονίζεται από την άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη». «Η ελληνική Πολιτεία, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις, δεν κατόρθωσε να αποτρέψει ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα από μια οργανωμένη εκστρατεία νεοναζί και χούλιγκαν, και προφανώς αυτό δεν συνάδει με το αίσθημα ασφάλειας» υπογράμμισε ο προσωρινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέργιος Καλπάκης επιμένει αυστηρά ότι «σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Οικονόμου θα είχε ήδη παραιτηθεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ, διερωτάται: «Εισέβαλαν Κροάτες ακροδεξιοί χούλιγκαν στη χώρα, διέσχισαν τη μισή Ελλάδα, αφαίρεσαν ζωή Ελληνα πολίτη και δεν υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη;» Ο ίδιος κάνει λόγο για «γενικό έλλειμμα ασφάλειας στη χώρα», αν και το θέμα ήταν ψηλά στην ατζέντα Μητσοτάκη, λέγοντας «υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες και δεν μπορεί να χρεωθούν όλα τα λάθη σε επιχειρησιακούς για μια τραγωδία που θα μπορούσε να αποτραπεί».

Η Ελληνική Λύση σχολιάζει: «Την ώρα που ορδές εισβάλλουν στην πατρίδα μας και Ελληνες δολοφονούνται, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η ΠτΔ, που συνεχίζουν αμέριμνοι τις διακοπές τους, δεν άρθρωσαν ούτε λέξη για τα τρομερά γεγονότα». Προσθέτει δε ότι «ένας πρωθυπουργός που αναλώνεται σε ξέφρενα πάρτι με ολιγάρχες και εκδότες, ενώ η Ελλάδα παραδίδεται στην ανομία, είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα