Το ΠΑΣΟΚ… σταματά τον Ηλία Κασιδιάρη

Νομοθετική πρωτοβουλία με σκοπό να αποκλειστούν από τις εκλογές της Tοπικής Αυτοδιοίκησης οι συνδυασμοί της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε χθες ότι θα αναλάβει το ΚΙΝ.ΑΛ. -ΠΑΣΟΚ. Αμεση προτεραιότητα, να ανάψει κόκκινο φως στην υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος προτίθεται να διεκδικήσει, επικεφαλής συνδυασμού, τον Δήμο της Αθήνας στις κάλπες του προσεχούς Οκτωβρίου.

Οπως εξήγησε ο βουλευτής και στέλεχος του κόμματος Παναγιώτης Δουδωνής, «είναι αδιανόητο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παρακολουθεί αμέτοχη καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση να συνιστούν συνδυασμό δημοτικών εκλογών και ο επικεφαλής τους να κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Αθήνας, διατυμπανίζοντάς το μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κυβέρνηση, όπως φαίνεται, δεν πήρε το μάθημά της από την αδικαιολόγητη καθυστέρησή της στην απαγόρευση συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές πολιτικού κόμματος που υποκρύπτει εγκληματική οργάνωση επί τρία χρόνια και παρά τις πρωτοβουλίες της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά».

Είναι αλήθεια ότι η στάση της κυβέρνησης επί του θέματος κρίνεται επιεικώς αντιφατική, καθόσον, σε αντίθεση με τις βουλευτικές εκλογές, απέφυγε να εισηγηθεί στη Βουλή απαγορευτική ρύθμιση για τη συμμετοχή του στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, ερωτηθείς σχετικά πριν από δύο εβδομάδες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι υπάρχει επαρκές νομοθετικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η έκπτωση σε περίπτωση που κάποιος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εκλεγεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ωστόσο, ότι ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή στις κάλπες των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Η δήλωσή του αυτή είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι «το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες έρμαιο στα χέρια καταδικασμένων εγκληματιών». Προσθέτει ακόμα ότι «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε με συνέπεια, άτεγκτα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στους νεοναζί εγκληματίες, απαιτεί και θα επιδιώξει άμεσα τη λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, που θα αποκλείει από τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνδυασμούς των οποίων η ηγεσία ασκείται από πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα