Αλωνίζουν οι Τουρκοκύπριοι, χτύπησαν κυανόκρανους!

Τρία μέλη της UNFICYP νοσηλεύονται τραυματισμένα (τα δύο σοβαρά), έπειτα από τραμπούκικη- δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν το πρωί της Παρασκευής στη νεκρή ζώνη, κοντά στην Πύλα

Στα χνάρια της Αγκυρας, που προκλητικά αγνοεί όσα ορίζει το Διεθνές Δίκαιο και προβαίνει διαρκώς σε παραβιάσεις του, βαδίζει εδώ και δεκαετίες το τουρκοκυπριακό καθεστώς, το οποίο χθες ξεπέρασε κατά πολύ τα εσκαμμένα, καθώς άνθρωποί του δεν δίστασαν να επιτεθούν σε μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου του ΟΗΕ (UNFICYP) και να τα τραυματίσουν!

Συγκεκριμένα, όπως μετέδιδε το Κυπριακό Πρακτορείο, τρία μέλη της UNFICYP νοσηλεύονται τραυματισμένα μετά την επίθεση που δέχθηκαν από την τουρκοκυπριακή πλευρά στη νεκρή ζώνη, κοντά στην Πύλα. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης Αλίμ Σιντίκ, τα δύο εκ των θυμάτων της τραμπούκικης-δολοφονικής επίθεσης υπέστησαν σοβαρά τραύματα, με το ένα εξ αυτών να έχει χτυπηθεί στο κεφάλι. «Ο ένας δέχθηκε κλοτσιές όσο ήταν πεσμένος στο έδαφος» είπε χαρακτηριστικά ο Σιντίκ στο Κυπριακό Πρακτορείο, με την είδηση βέβαια να κάνει τον γύρο του κόσμου, αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο του ψευδοκράτους και της Αγκυρας.

Ολα συνέβησαν το πρωί της Παρασκευής, όταν οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής ξεκίνησαν κατασκευαστικές εργασίες στο χωριό Πύλα, δίχως να έχουν λάβει σχετική άδεια από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτόν το ουδέτερο καθεστώς της περιοχής, ενώ ήταν σαφές πως επιχείρησαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Αλλωστε, η Πύλα, στην οποία ζουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης και ελέγχεται από τον ΟΗΕ. «Μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών μετακινήθηκαν βιαίως από προσωπικό που φορούσε στολές της τουρκοκυπριακής αστυνομίας, αλλά και στολές στρατιωτικών» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν πολλά βίντεο στα οποία τουρκοκυπριακές μπουλντόζες ανέτρεπαν τζιπ της Ειρηνευτικής Δύναμης, οι οποίες νωρίτερα είχαν μετακινήσει φορτηγά του ΟΗΕ, τσιμεντένιες κολόνες και συρματοπλέγματα στη νεκρή ζώνη!

Αμέσως μετά το περιστατικό, με ανακοίνωσή της η UNFICYP καταδίκασε όσα έγιναν εναντίον μελών της, καθώς και οχημάτων της, τονίζοντας ότι η αποστολή παραμένει δεσμευμένη στο να διασφαλίσει τη διατήρηση της ηρεμίας και της σταθερότητας στην περιοχή. «Οι απειλές για την ασφάλεια των ειρηνευτών των Ηνωμένων Εθνών (Η.Ε.) και η πρόκληση ζημιών στην περιουσία των Η.Ε. είναι απαράδεκτες και αποτελούν σοβαρό έγκλημα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, που θα διωχθεί στον μέγιστο βαθμό που προβλέπει ο νόμος» τονιζόταν στην ανακοίνωση, ενώ υπογραμμιζόταν ότι η Ειρηνευτική Δύναμη «καλεί την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εξουσία που έχει η αποστολή (…) και να αποσύρει όλο το προσωπικό και τα μηχανήματα από την υπό τον έλεγχο των Η.Ε. νεκρή ζώνη αμέσως».

Η κυπριακή κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, καταδίκασε άμεσα τόσο τα οργανωμένα επεισόδια που προκάλεσαν οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στην περιοχή Πύλας όσο και την απαράδεκτη επίθεση εναντίον Βρετανών και Σλοβάκων, μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ. Σε ανάλογα αυστηρό ύφος ήταν και η ανακοίνωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενώ το συμβάν καταδίκασαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία, τρία από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Αυτές οι ενέργειες είναι εντελώς απαράδεκτες και υπονομεύουν την ικανότητα του ΟΗΕ να εκπληρώσει την ειρηνευτική εντολή του» ανέφεραν οι πρεσβείες τους σε κοινή ανακοίνωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα