Ο Μαρινάκης κάνει το 41% ασπίδα για τις πυρκαγιές

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί διαρκώς το εκλογικό αποτέλεσμα σαν το χαλί κάτω από το οποίο θα κρύβεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια της θητείας της

Ο ελληνικός λαός έδωσε 41% στον Μητσοτάκη με σαφή εντολή η κυβέρνησή του να παραγάγει έργο αυτή τη φορά. Δεν ήταν συγχωροχάρτι για τα προηγούμενα, ούτε λευκή επιταγή για τα επόμενα. Στην κυβέρνηση, όμως, «μέθυσαν» με το υψηλό ποσοστό.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Χτυπήθηκαν από τον πυρετό του 41% και θεώρησαν ότι ξαφνικά ο κόσμος τούς ερωτεύθηκε και θα είναι μαζί τους αγόγγυστα. Οτι κανείς δεν θα αντιδρά ακόμα κι όταν θα καίγεται η χώρα.

Ηδη από τον Ιούλιο η Ν.Δ. παίρνει αυτό το 41% και το γυρίζει μπούμερανγκ στο εκλογικό σώμα, αποδεικνύοντας ότι βλέπει το ποσοστό ως πάσο ελευθέρας. Χθες το επιβεβαίωσε και ο Παύλος Μαρινάκης. Η χώρα μας αυτό το καλοκαίρι είναι, δυστυχώς, μακράν η 1η στη «μαύρη λίστα» των καμένων εκτάσεων σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Ακόμα μια ολέθρια πρωτιά, όπως και επί πανδημίας ή ακρίβειας. Ομως, ο Παύλος Μαρινάκης δεν δείχνει να πτοείται από τέτοιες… λεπτομέρειες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ έδειξε να θυμώνει για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση: «Η αντιπολίτευση, δυστυχώς, συνεχίζει, λες και δεν έγιναν εκλογές, να εργαλειοποιεί, να προσπαθεί να εργαλειοποιήσει κάθε πιθανό και απίθανο λόγο. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, προσπαθεί να βρει οπουδήποτε οφέλη. Κατηγορεί τους πάντες για τα πάντα». Ολοι οι πολίτες, είτε ψήφισαν Ν.Δ. είτε άλλο κόμμα, απαιτούν από την κυβέρνηση να μη γίνονται κάρβουνο τα δάση, τα σπίτια και οι περιουσίες. Και, πάνω απ’ όλα, να μην καίγονται δεκάδες άνθρωποι, όπως συνέβη χθες.

Από την πλευρά της, όμως, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να πείσει ότι τελικά εξαπάτησε τους ψηφοφόρους. Και ότι αυτό το 41% θα είναι κάθε φορά το χαλί με το οποίο θα κουκουλώνει την ανικανότητά της, την αμέλειά της, την αδιαφορία της. Πάνω σ’ αυτό το χαλί ήταν που πάτησε χθες και το θράσος του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύμφωνα με την πολιτική κοσμοθεωρία του Μαρινάκη, όλη η αντιπολίτευση θα έπρεπε να σωπαίνει επειδή έγιναν εκλογές και ο Μητσοτάκης πήρε 41%. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δηλαδή, μας λέει ότι ερμηνεύει αυτό το ποσοστό σαν λευκή επιταγή για να μην αντιδρά κανείς, όταν η χώρα καίγεται και άνθρωποι πεθαίνουν. Το ίδιο «επιχείρημα», άλλωστε, κολλάει δίπλα σε κάθε αποτυχία. Στις τιμές των σούπερ μάρκετ, στους τσουχτερούς λογαριασμούς, στις εκρήξεις στην Αγχίαλο, στις υποχωρήσεις στα Ελληνοτουρκικά.

Καταλαβαίνοντας ότι οι δικαιολογίες τελείωσαν με την ολοκλήρωση της πρώτης τετραετίας, ο Παύλος Μαρινάκης κατέφυγε στη μοναδική απάντηση που διαθέτει και που ήδη μέσα σε ένα δίμηνο την έχουμε ακούσει κάμποσες φορές: την καραμέλα του 41%, την οποία ουδέποτε τόλμησαν να διαλαλούν τόσο ξεδιάντροπα κυβερνήσεις που στο παρελθόν συγκέντρωσαν πολύ υψηλότερα ποσοστά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, χρησιμοποιεί αυτό το ποσοστό ως ασπίδα για να προστατευθεί.

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποφύγει τις συνέπειες της «επιτελικής» κατάρρευσης, ο Παύλος Μαρινάκης αράδιασε χθες ανακρίβειες και αέρα κοπανιστό, ότι δήθεν αυτά συμβαίνουν παντού, αλλά είπε και μια μονάκριβη αλήθεια: ότι στις εκλογές η κυβέρνηση έπιασε… Κώτσο τον κόσμο. «Αφού μας ψηφίσατε στις εκλογές δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε» είναι ο νέος, άγραφος νόμος της κυβέρνησης.

Αυτός ο εθισμός «στο 41%» αποτελεί βαθύτατη προσβολή και σε όσους ψήφισαν τη Ν.Δ. με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν, αλλά ανακαλύπτουν από την πρώτη μέρα μετά την κάλπη πως το γενναιόδωρο ποσοστό γίνεται η δικαιολογία για την κυβέρνηση για να μην πράττει το καθήκον της. Ο λόγος του Μαρινάκη είναι υποτιμητικός, όσο και βαθιά αντιδημοκρατικός, και για το υπόλοιπο 59% που επέλεξε άλλα κόμματα. Οι έξι στους 10 ψηφοφόρους δεν δικαιούνται να ακούν τα κόμματά τους να ασκούν αντιπολίτευση, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Με νοοτροπία «α και ου και ΔΑΠ νουδουφουκού» και μπόλικη κομματική φανατίλα, ο Μαρινάκης αντιμετωπίζει τις εκλογές σαν ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, όταν ο «κόκκινος» οπαδός κοροϊδεύει τον «πράσινο» και του λέει «βούλωσέ το, τρία γκολ σού βάλαμε». Η πολιτική, όμως, δεν είναι μπάλα. Απευθύνεται σε έναν λαό που, ό,τι κι αν επιλέγει να ψηφίσει, χθες είδε να χάνονται πολλές ανθρώπινες ζωές.

Το πρωί, ο Μαρινάκης δήλωνε με τον κομπασμό ενός άπειρου πολιτικού με μυωπική διορατικότητα ότι «απόλυτη προτεραιότητα ήταν και είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα και δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα θύματα στο μέτωπο των πυρκαγιών και σε κανένα τέτοιο μέτωπο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών». Πριν από δύο χρόνια, ο Μητσοτάκης χλεύαζε στη Βουλή: «Τώρα μετράμε καμένα στρέμματα, στο Μάτι μετρούσαμε φέρετρα».

Τέτοιες χυδαίες «κασέτες» δεν είναι ασυνήθιστες στα ελληνικά κόμματα εξουσίας, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όπου ακόμα και τα μεγαλύτερα ανθρώπινα δράματα με τα εγκληματικά κυβερνητικά λάθη, όπως π.χ. στο Μάτι, γίνονται μέρος μιας «οπαδικής» κόντρας με ανόητα εφηβικά επιχειρήματα.

Μέχρι που οι νέες πραγματικότητες με τις επόμενες τραγωδίες, όπως η χθεσινή, συντρίβουν τις μικροκομματικές ψευδαισθήσεις και τα χαιρέκακα ψευδοεπιχειρήματα. Και ο κόσμος μένει, ξανά και ξανά, ξεκρέμαστος, φοβισμένος, τρέμοντας για όσα τού ξημερώνουν…


ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1988. Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Θράκης και από το 2010 εργάστηκε ως δικηγόρος. Ως φοιτητής εντάχθηκε στη ΔΑΠ και το 2019 έγινε πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2022. Από το 2021 ήταν γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μετά τις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου διορίστηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα