Παραίτηση Κυριάκου ζήτησε ο Βελόπουλος

Στη γραμμή του πυρός βρέθηκαν και χθες τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία σχεδίου και την ανασφάλεια που προκαλεί στους πολίτες.

Πιο υποτονικός από όλους και χωρίς καμιά αιχμή εμφανίστηκε ο υπηρεσιακός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος, ο οποίος στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Εβρου δήλωσε ουδέτερα «οι φυσικές καταστροφές, η κλιματική κρίση και οι πυρκαγιές μάς οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: χρειαζόμαστε μια ισχυρή και σύγχρονη Πολιτεία, που να μπορεί να προλαμβάνει και να δομεί δημόσιες υπηρεσίες, που να είναι δίπλα στον πολίτη. Αυτή είναι η δική μας οριζόντια πολιτική πρόταση».

Στη Ροδόπη ο Ανδρουλάκης

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε νωρίτερα το πρωί τα χωριά του Δήμου Ιάσμου στη Ροδόπη, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μαζί με τον βουλευτή του κόμματος Αχμέτ Ιλχάν και κομματικά στελέχη μίλησαν με πληγέντες που έχασαν περιουσίες και διαπίστωσαν την καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά σε καμένα σπίτια και καλλιέργειες.

«Το κλειδί της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στη χώρα μας είναι η πρόληψη» δήλωσε. «Η άσκηση δίωξης σε αλλοδαπούς για εμπρησμό για τις πυρκαγιές στον Εβρο επιβεβαιώνουν θριαμβευτικά όσα καταγγείλαμε από τη Θράκη για ξενόφερτους εμπρηστές!» αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, που κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

Το ΚΚΕ, εξάλλου, τονίζει: «Κανένας δασεργάτης και μόλις 7 δασοφύλακες στο Δασαρχείο Πάρνηθας για 350.000 στρέμματα δάσους. Την ώρα που καίγεται η Ελλάδα, η κυβέρνηση από τον ιδρώτα του λαού σπαταλά δημόσιο χρήμα για να στέλνει οπλικά συστήματα στον Ζελένσκι, αντί να ενισχύει την Πυροσβεστική».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα