Φωτιές: Λουδοβίκειο σύνδρομο Μητσοτάκη

Μετά τη Βουλή απαξίωσε και στο υπουργικό την αντιπολίτευση, δηλώνοντας αλαζονικά πως η κυβέρνηση θα είναι μόνη της στον δρόμο της ευθύνης

Ενας Λουδοβίκος για τη θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδας! Οσοι έκαναν το λάθος να πιστέψουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στη Βουλή πιο προκλητικός και αλλαζονικός από ποτέ λόγω της πίεσης έκαναν λάθος. Η παρουσία του στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει πλώρη για να μετατραπεί από πρωθυπουργός σε κυβερνήτη αυτού του τόπου.

Δίχως ίχνος ντροπής για το γεγονός πως η φωτιά συνεχίζει να καίει τη χώρα για 15η ημέρα και χωρίς να αναγνωρίσει το παραμικρό λάθος στη διαχείριση των πυρκαγιών από τον κρατικό μηχανισμό, απαξίωσε με πρωτοφανή τρόπο τη Βουλή και αυτοανακηρύχθηκε σε μοναδικό παίκτη του πολιτικού συστήματος.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαξίωσε και αγνόησε επιδεικτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τις προτάσεις που κατέθεσαν στο Κοινοβούλιο, και με πρωτοφανή δόση αλαζονείας κατέληξε στο συμπέρασμα πως στη νέα Βουλή «θα είμαστε μόνοι μας στον δρόμο της ευθύνης».

«Πέρα από απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορόνες δεν άκουσα κάποια τεκμηριωμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση. Είναι σαφές ότι στη νέα Βουλή θα είμαστε μόνοι μας στον δρόμο της ευθύνης. Αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός όμως αναφέρθηκε και στις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται, επαναλαμβάνοντας ότι οι ανακοινώσεις που έκανε την Πέμπτη στη Βουλή δεν έχουν στόχο να κρύψουν τις αδυναμίες που έχουν διαπιστωθεί στον τομέα της πρόληψης και του έγκαιρου εντοπισμού, ούτε όμως και να μηδενίσουν τις προσπάθειες που γίνονται σε μια άνιση μάχη. Ο ίδιος άλλωστε, κατά τη μαραθώνια διαδικασία στη Βουλή, το μοναδικό ψήγμα αυτοκριτικής στο οποίο προχώρησε πριν κρυφτεί πίσω από τους πυροσβέστες ήταν ότι «εκ του αποτελέσματος οι χειρισμοί δεν αποδείχθηκαν αντίστοιχοι των συνθηκών».

Από εκεί και πέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε μεγάλη έμφαση στο ζήτημα των νέων ταυτοτήτων και στις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει. «Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε τσιπάκια ούτε κάμερες ούτε μικρόφωνα ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα που ακούγονται. Ας μη γίνονται οι πολίτες θύματα εμπαιγμού, σπεύδοντας να εκδώσουν ταυτότητες παλαιού τύπου, καθώς αυτές σε λίγο δεν θα ισχύουν πια. Αρα, τζάμπα μπαίνουν σε αυτή την ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα αστυνομικά τμήματα με μια πρόσθετη γραφειοκρατία» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για fake news.

Μέτωπο με δεξιά κόμματα

Η έμφαση που έδωσε ο πρωθυπουργός στο ζήτημα των νέων ταυτοτήτων έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που διαφαίνεται εδώ και καιρό, δηλαδή πως θα ανοίξει μέτωπο με τα δεξιά κόμματα της Βουλής, σε μια επιχείρηση να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του ορθού λόγου στη Βουλή και να αυτοανακηρυχθεί «Ελληνας Μακρόν». Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλά μέσα ενημέρωσης με ευθεία αναφορά στην κυβέρνηση εδώ και καιρό «καταπίνουν» τις πυρκαγιές και «διυλίζουν» τις ταυτότητες.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στην οικονομία, η οποία, όπως είχε πει με προκλητικό τρόπο, μπορεί να κάνει τις πυρκαγιές να ξεχαστούν, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στον δρόμο της ανάπτυξης. Αναφερόμενος στα νομοσχέδια που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή, δήλωσε ότι «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» και ότι αυτή είναι η μεγάλη πρόσκληση για την κυβέρνηση. «Ξέρουμε ότι δεν θα λείψουν τα εμπόδια, αλλά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και να είμαστε συνεπείς στο προεκλογικό μας πρόγραμμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, ο πρωθυπουργός μίλησε και για τις σημαντικές -όπως τις χαρακτήρισε- μεταρρυθμίσεις, που περιλαμβάνουν τα υπό έγκριση νομοσχέδια σε τομείς όπως η Υγεία, μέσω της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, η Δικαιοσύνη, με στόχο την ταχύτερη απονομή της, και οι μεταφορές, μέσω του εκσυγχρονισμού του στόλου των αστικών λεωφορείων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα