Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ένα ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη, μετά από την κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό των κηδεμόνων ενός πολύ μικρού παιδιού που βρέθηκε να περπατά ασυνόδευτο στον δρόμο.
Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή των Συκεών. Αστυνομικοί που περιπολούσαν στο σημείο ξαφνιάστηκαν όταν είδαν ένα αγοράκι, ηλικίας μόλις 4,5 ετών, να κινείται ολομόναχο πάνω σε πεζοδρόμιο. Αφού απομάκρυναν άμεσα κάθε κίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα, ξεκίνησαν τις αναζητήσεις για να βρουν την οικογένειά του.
Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ο 41χρονος πατέρας και η 39χρονη μητέρα είχαν αναθέσει τη φροντίδα του νηπίου στην ανήλικη κόρη τους. Ωστόσο, το παιδί ξέφυγε από την προσοχή της, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού και βγήκε στον δρόμο χωρίς να το αντιληφθεί κανείς.
Οι δύο γονείς συνελήφθησαν από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης – Συκεών. Η έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού συνεχίζεται, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.
