Υπερχρεωμένος ο Δήμος Ωρωπού λόγω (;) των απευθείας αναθέσεων

Ζήτησε προκαταβολή των ΚΑΠ 2024 για να πληρώσει τη μισθοδοσία

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος Ωρωπού, αφού ακόμη μία φορά είναι υπερχρεωμένος εξαιτίας των απευθείας αναθέσεων, της κακοδιαχείρισης και της κακοδιοίκησης του νυν δημάρχου Γ. Γιασημάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ωρωπού χρηματοδοτήθηκε το 2020 με το ποσό των 8.000.000 € από το υπουργείο Εσωτερικών για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε τρίτους, εκ των οποίων τα 3.000.000 € περίπου ήταν οφειλές που είχε δημιουργήσει η σημερινή διοίκηση μέσα σε μόλις έναν χρόνο! Επιπλέον, χρηματοδοτήθηκε με άλλα 5.000.000 € για οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ, όπως και για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Και, φυσικά, με την υποχρέωση να μη δημιουργηθούν ξανά ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις στον δήμο.

Βέβαια, όλες αυτές οι χρηματοδοτήσεις δεν ήταν δωρεάν, καθώς θα πρέπει ο δήμος να επιστρέψει περίπου το 50% του ποσού, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2024, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών θα παρακρατεί τα συγκεκριμένα χρήματα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Αντί λοιπόν ο δήμαρχος να «νοικοκυρέψει» τον δήμο για να μη δημιουργούνται καινούργια χρέη, γίνεται το αντίθετο, αφού προχωρά σε απευθείας αναθέσεις, μεταξύ των οποίων ακόμη και σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τον συνδυασμό του!

Αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες μέρες να ζητήσει προκαταβολή από το ΥΠΕΣ έναντι των εσόδων που δικαιούται ο δήμος για το 2024 από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, προκειμένου να πληρώσει τη μισθοδοσία υπαλλήλων!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα