Αχτσιόγλου: Ηχηρό «όχι» στον νέο πρόεδρο!

Συναντήθηκαν χθες επί μισάωρο και αρνήθηκε να αναλάβει οποιοδήποτε πόστο, επικαλούμενη έλλειψη ενέργειας

Χρειάστηκε μόλις μισής ώρα συνάντηση μεταξύ των Στέφανου Κασσελάκη και Εφης Αχτσιόγλου, που έγινε χθες στη Βουλή, για να επιβεβαιωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πλέον δύο ισχυρά στρατόπεδα, με αόριστες -για την ώρα- πολιτικές, προγραμματικές και ιδεολογικές διαφορές. Ο νέος πρόεδρος του κόμματος πρότεινε στην ανθυποψήφιά του να επιλέξει όποιο πόστο επιθυμεί – από αυτά, βέβαια, που είναι διαθέσιμα, τα οποία κυρίως αφορούν κοινοβουλευτικά καθήκοντα. Εκείνη, όπως αναμενόταν, αρνήθηκε, επικαλούμενη λόγους κόπωσης.

«Δεν έχω τη δυνατότητα να αναλάβω κάποια θέση. Νομίζω ότι ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει ενέργεια και πότε όχι. Θα είμαι εδώ, όποτε θέλει να μιλάμε. Ο ίδιος μου είπε για οποιαδήποτε θέση θέλω. Δεν αρνήθηκα, εξαρχής ήταν γενική η κουβέντα. Είπα ότι προσωπικά δεν μπορώ να αναλάβω κάποια θέση. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό» δήλωσε.

Είναι προφανές, σχολίαζαν τρίτοι, ότι δεν θέλει να ενταχθεί στο σύστημα Κασσελάκη, προτιμώντας να κινηθεί στο εξής, ως αυθεντική εκφραστής του 44% του κόμματος που έλαβε στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Αυτό το ποσοστό, βεβαίως, όπως γνωρίζουν όλοι, είναι στοίχιση ανάγκης. Διότι χωρούν μέσα του πολλές ιδιαίτερες επιδιώξεις, που δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τα σχέδια της Εφης Αχτσιόγλου.

Ισχυρές αναταράξεις

Αυτό, όμως, που προκάλεσε ισχυρές αναταράξεις ήταν οι χθεσινές αναφορές (ΑΝΤ1) του Νίκου Φίλη, ο οποίος με χειμαρρώδη τρόπο, που έκανε πολλούς συντρόφους του να τον χαρακτηρίσουν «ανερχόμενο Πάγκαλο της Αριστεράς», είπε ότι «ο Κασσελάκης είναι κάτι μεταξύ Πέπε Γκρίλο και Τραμπ, ηττηθήκαμε για τρίτη φορά», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της διάσπασης μετά το συνέδριο, ενώ επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο αγαπητός Νίκος Φίλης δεν έχει ακούσει τι είπε ο κόσμος» του απάντησε η νέα εκπρόσωπος Δώρα Αυγέρη, ενώ ο Χ. Σπίρτζης τον κάλεσε να κάνει την αυτοκριτική του… Να φυλάγεται «από τους φίλους του» συνιστά στον νέο πρόεδρο ο Θανάσης Καρτερός, άμεσος συνομιλητής του Αλ. Τσίπρα, μέσω της «Αυγής», προσθέτοντας: «Παρεμπιπτόντως, δεν παίρνει καλό βαθμό η πρώτη δήλωση Τσακαλώτου», στην οποία δεν συνεχάρη τον νικητή.

Στο μεταξύ, όλοι πρόσεξαν ότι τις προηγούμενες ώρες ο Στ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον δυναμικά ανερχόμενο στο κομματικό στερέωμα Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος συμπλέει με την πασοκογενή ΡΕΝΕ και ενδιαφέρεται για τη θέση του γραμματέα του κόμματος, με εκλογή από το συνέδριο.

Συναντήθηκε, επίσης, και με τη Ρένα Δούρου, ένα στέλεχος με υπολογίσιμο κομματικό εκτόπισμα, αφού στην ψηφοφορία για τη νέα Κ.Ε. κατετάγη δεύτερη μετά την Εφη Αχτσιόγλου.

Με τακτικές κινήσεις που προδίδουν την άμεση εμπλοκή του Νίκου Παππά, ο Στ. Κασσελάκης, που έχει -όπως όλα δείχνουν- την αφανή στήριξη του Αλ. Τσίπρα, κλείνει το… ρήγμα στους κόλπους των προεδρικών, ώστε να εξωθήσει την επιρροή τής άλλοτε ισχυρής εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο επίπεδο της «γραφικής διαμαρτυρίας».


Τα βρόντηξε και ο διευθυντής της «Αυγής»

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη προκαλεί παρενέργειες και στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής» Σπύρος Ραπανάκης, που είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Εφης Αχτσιόγλου. Έστειλε επιστολή παραίτησής του στους γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, αλλά και στο Δ.Σ. της «Αυγής». Κατά την προεκλογική περίοδο ο κ. Ραπανάκης είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη στα κοινωνικά δίκτυα. Επίσημη κομματική αντίδραση δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα