«Βόμβα»! Αφοπλίζουμε νησιά και βραχονησίδες;

«Φωτιά» βάζει άρθρο τουρκικής εφημερίδας πως η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ήδη την αποστρατιωτικοποίηση, την οποία η Τουρκία έχει ζητήσει ήδη από το 2020

«Βόμβα» στον ελληνοτουρκικό διάλογο πυροδότησε χθες η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», αποκαλύπτοντας πως η Ελλάδα έχει αρχίσει ήδη την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών. Η τουρκική εφημερίδα, που απηχεί τις θέσεις του Τούρκου προέδρου και προφανώς προχώρησε στη συγγραφή του σχετικού άρθρου κατ’ εντολή ή έστω σε συμφωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε χθες πως η Ελλάδα έχει σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά και τις βραχονησίδες του Αιγαίου, που η Τουρκία έχει ζητήσει ήδη από το 2020.

Αυτό που γεννά ερωτήματα και προκαλεί ανησυχία είναι πως η ελληνική πλευρά μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε προχωρήσει σε καμία διάψευση του σχετικού άρθρου, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε, φυσικά, γράφτηκε χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες. Υπό κανονικές συνθήκες και με δεδομένο τον ρόλο που έχει η τουρκική εφημερίδα στον προπαγανδιστικό μηχανισμό που έχει στήσει ο «σουλτάνος», το Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών ή έστω το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα έπρεπε να είχε ήδη διαψεύσει με τον πλέον ηχηρό τρόπο.

Σε διαφορετική περίπτωση το ρεπορτάζ του τουρκικού Τύπου έρχεται να προστεθεί στις φωνές και Ελλήνων αναλυτών, οι οποίοι εδώ και έναν χρόνο έχουν επισημάνει το γεγονός πως τα οπλικά συστήματα που έχουν φύγει από τα νησιά για την Ουκρανία δεν έχουν αντικατασταθεί. Αν φυσικά ένα τέτοιο σενάριο επιβεβαιωθεί και πράγματι η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί μια έμμεση αποστρατιωτικοποίηση των νησιών προς ικανοποίηση των τουρκικών απαιτήσεων, τότε μιλάμε για μια πρωτοφανή οπισθοχώρηση, που καμία κυβέρνηση δεν θα διανοείτο να κάνει. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, που βρίσκεται και στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, υπογράφει ο Canberk Dogan και έχει τίτλο «Κίνηση-έκπληξη από την Αθήνα».

Στο άρθρο ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει πως «μια πολύ θετική κίνηση έρχεται από την Αθήνα, η οποία δίνει σημάδια εξομάλυνσης των σχέσεών της με την Τουρκία. Η Ελλάδα σταματά τον εξοπλισμό των νησιών που δεν της έχουν παραχωρηθεί με συνθήκες.

Ο εξοπλισμός τους ήταν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας». Παράλληλα αναφέρεται πως «η Αθήνα έχει σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά, τις νησίδες και τις βραχονησίδες που δεν της ανήκουν με συνθήκες». Στο δημοσίευμα γίνεται ξανά αναφορά σε 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που η Τουρκία λέει ότι δεν ανήκουν στην Ελλάδα και επισημαίνεται ότι το μεγάλο πρόβλημα ήταν οι στρατιωτικές δυνάμεις που υπήρχαν σε αυτά τα νησιά!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα