Δένδιας: Στη Γαλλία για την τελετή καθέλκυσης της πρώτης Belharra

Στη Γαλλία αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Νίκος Δένδιας (φωτό) ώστε να δώσει το «παρών» στην τελετή καθέλκυσης της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI HN με την ονομασία «ΚΙΜΩΝ F-601». Η συγκεκριμένη φρεγάτα αποτελεί μέρος της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την αγορά των τριών φρεγατών τύπου Belharra που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της κατασκευάστριας Naval Group, οι φρεγάτες FDI κλάσης «ΚΙΜΩΝ» θα αρχίσουν να παραδίδονται στο Πολεμικό Ναυτικό από το 2025 για τις δύο πρώτες μονάδες επιφανείας «ΚΙΜΩΝ» και «ΝΕΑΡΧΟΣ» και το 2026 θα ακολουθήσει η τρίτη φρεγάτα, «ΦΟΡΜΙΩΝ». Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια θα υποδεχθεί στις 14.30 τοπική ώρα (15.30 ώρα Ελλάδος) στην αεροπορική βάση Lann-Bihoué ο Γάλλος ομόλογός του Σεμπαστιάν Λεκορνού.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Νaval Group όπου θα τον υποδεχτεί ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και θα επιθεωρήσει τις εργασίες ναυπήγησης της φρεγάτας «ΝΕΑΡΧΟΣ».

Ακολούθως, στις 16.00 τοπική ώρα ο υπουργός Εθνικής αμυνας, συνοδευόμενος από τον Γάλλο ομόλογό του και τον αρχηγό ΓΕΝ, θα επισκεφθεί τη φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» και θα παραστεί στην επίσημη τελετή καθέλκυσής της. Στις 17.00 τοπική ώρα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας θα μεταβεί στη βάση της Δύναμης Ειδικών Επιχειρήσεων του γαλλικού ναυτικού, όπου θα έχει διμερή συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό. Τέλος, στις 18.30 τοπική ώρα ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο ναυτικό κλιμάκιο του πολεμικού ναυτικού στη Lorient, όπου θα συναντηθεί με τον διοικητή και το προσωπικό του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα