Ο… μεγάλος περίπατος του Δούκα!

Απίστευτη ανατροπή στον Δήμο Αθηναίων, όπου ο Κ. Μπακογιάννης, που είχε λάβει στον πρώτο γύρο 41,35%, έχασε πανηγυρικά από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ (55,97%), που είχε λάβει 14%

Ήταν η μεγάλη έκπληξη της χθεσινής εκλογικής βραδιάς η ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων, που έβαλε και τη «σφραγίδα» της ήττας της Ν.Δ., του πρωθυπουργού αλλά και της οικογένειας Μητσοτάκη… Απρόσμενη η ανατροπή, καθώς ο ηττηθείς δήμαρχος είχε χάσει την εκλογή την προηγούμενη Κυριακή στο νήμα, έχοντας λάβει 41,35%, και χθες έλαβε μόλις 44,03%.

Μεγάλος νικητής ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, με 55,97%, παρότι είχε λάβει λίγο πάνω από το 14% την προηγούμενη Κυριακή. Στην υποψηφιότητά του, ωστόσο, φαίνεται ότι έδωσε καθοριστική δυναμική η στήριξή του από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη (είχε λάβει 13,5%) αλλά και σύσσωμου του ΣΥΡΙΖΑ (σχετική δήλωση είχε κάνει και ο πρόεδρός του), ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πήρε πολλούς «πόντους» στην τηλεοπτική αναμέτρησή του με τον Κ. Μπακογιάννη την περασμένη Τετάρτη, καθώς τον έκανε ευρύτερα γνωστό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι βουλευτές της Ν.Δ. έλεγαν κατ’ ιδίαν πως αυτή η τηλεμαχία ήταν μεγάλο λάθος του απερχόμενου δημάρχου και έπρεπε να την αποφύγει, ενώ υπάρχουν και αρκετοί ψίθυροι για το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μόλις την περασμένη Πέμπτη έκανε μία κοινή εμφάνιση με τον ανιψιό του σε έναν σύντομο περίπατο στη πλατεία Βικτωρίας… Θα έχει ενδιαφέρον η… ενδοοικογενειακή συνέχεια, καθώς στελέχη της Ν.Δ. έλεγαν χθες ότι η ήττα στην Αθήνα επιβαρύνει το κλίμα για τη Ν.Δ. και δίνει το στίγμα της χθεσινής αναμέτρησης.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος μετά τη νίκη του δήλωσε ότι «σήμερα η Αθήνα νίκησε και η πόλη αλλάζει σελίδα. Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους Αθηναίους και τους Αθηναίες για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν. Ξέρω την ευθύνη που αναλαμβάνω», προσθέτοντας: «Ευχαριστώ τους φίλους, τους συνεργάτες, την οικογένειά μου και τους πολίτες που πίστεψαν το όραμά μας να κάνουμε την Αθήνα που ονειρευόμαστε. Ευχαριστώ τον Νίκο Ανδρουλάκη και όλα τα κόμματα που μας βοήθησαν. Ευχαριστώ τον Κώστα Ζαχαριάδη και την “Ανοιχτή Πόλη” για τη στήριξή τους στον δεύτερο γύρο. Ευχαριστώ όλους τους πολίτες που μας ψήφισαν και μας πίστεψαν. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε την Αθήνα όπως της αξίζει. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει. Μαζί θα τα καταφέρουμε, να κάνουμε πράξη όσα είπαμε. Να προσπαθήσουμε και να τα καταφέρουμε».

«Δική μου η ευθύνη»

Ο απερχόμενος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης πήρε πάνω του την ευθύνη της ήττας του. «Η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει αποκλειστικά εμένα» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογική νίκη του. H ομάδα μου κι εγώ είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα, όλες και όλους όσοι μας στήριξαν. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μου δώσατε μια ευκαιρία ζωής. Φεύγω από το δημαρχείο όπως ήρθα, με το κεφάλι ψηλά».

Να σημειώσουμε πως ήταν και η πρώτη ήττα του κ. Μπακογιάννη όλα τα χρόνια που είναι στην Αυτοδιοίκηση, ως δήμαρχος Καρπενησίου, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και δήμαρχος Αθηναίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα