«Νεφρόραμα»: Τους κρατάει ο Λιβανός και δεν τον αποπέμπουν;

Ένοχη σιωπή από Μαξίμου και Πειραιώς για το σκάνδαλο με το παράνομο νεφρολογικό κέντρο

Ένοχη σιωπή επικρατεί τόσο στο Μαξίμου όσο και στην Πειραιώς αναφορικά με το «γαλάζιο» σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του κόμματος Μιχάλη Λιβανό. Παρότι η «δημοκρατία» τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή προχώρησε σε μια διπλή αποκάλυψη για το παράνομο νεφρολογικό κέντρο του Πειραιά, αλλά και για τον ρόλο συνεταίρου που είχε ο βουλευτής, η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να κρύβεται και να μη δίνει απαντήσεις.

Η σιωπή του Μαξίμου είναι τόσο… εκκωφαντική, που εύλογα απορεί οποιοσδήποτε για το αν ο «γαλάζιος» βουλευτής τούς κρατάει από κάπου. Δεν μπορεί να εξηγήσει διαφορετικά κάποιος για ποιον λόγο η κυβέρνηση συνεχίζει να παρέχει στήριξη σε έναν βουλευτή που αποδείχθηκε πως ήταν «συνεταίρος» σε ένα παράνομο νεφρολογικό κέντρο κόντρα σε όλους τους νόμους, το οποίο έπαιζε στα ζάρια τις ζωές ασθενών.

Ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την προηγούμενη Δευτέρα είχε μιλήσει για μια υπόθεση που εξοργίζει, καθώς αφορά τη ζωή ευπαθών πολιτών. Αφού, λοιπόν, το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» απέδειξε πως ο Μιχάλης Λιβανός ήταν «συνεταίρος» στις παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες των συγγενών του, γιατί δεν τον οδηγεί στην παραίτηση;

Είναι προφανές πως για λόγους που εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το Μαξίμου επιλέγει να καλύπτει τον βουλευτή του και να αποκρύπτει πως και ο ίδιος είναι συνένοχος σε ενδεχόμενη τέλεση κακουργημάτων γιατί από κάπου τους κρατάει και τους έχει.

Ωστόσο, αυτή η πρωτοφανής «ομερτά» που έχει επιβάλει το Μαξίμου με στόχο να διασώσει τον βουλευτή σε όσους έχουν γνώση του σκανδάλου δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα, καθώς τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας «καίνε» τον βουλευτή και εκθέτουν ανεπανόρθωτα όσους τον καλύπτουν. Θα έπρεπε άλλωστε στο Μαξίμου να γνωρίζουν πως η δημοσιογραφική έρευνα όταν γίνεται χωρίς εντολές και συμφέροντα καταφέρνει πάντα να φέρνει αποτελέσματα και να εκθέτει όσους παρανομούν εις βάρος της κοινωνίας και του Ελληνικού Δημοσίου.

Για την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» παρέμβαση έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να ζητεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την αποπομπή του βουλευτή. «Ο πρωθυπουργός οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον βουλευτή του. Ειδάλλως, θα φέρει προσωπικά το βάρος της ευθύνης για ένα σκάνδαλο που έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία» αναφέρει και προσθέτει: «Η θέση της κυβέρνησης ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. “δεν ήξερε, δεν γνώριζε” θα ήταν φαιδρή, αν η υπόθεση δεν ήταν τόσο σοβαρή, μια θέση που καταρρέει πλήρως μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις».

Σημειώνεται πως το Σάββατο η «δημοκρατία» αποκάλυψε πως το παράνομο νεφρολογικό κέντρο δεν είχε καν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ την Κυριακή αποκάλυψε πως ο πατέρας του Μιχάλη Λιβανού στη σύσταση της εταιρίας είχε δηλώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του σημερινού βουλευτή -πράγμα που αποδεικνύει και την άμεση σχέση του- με το παράνομο νεφρολογικό κέντρο. Υπενθυμίζεται πως τον φάκελο «Νεφρόραμα» άνοιξε η «δημοκρατία» την προηγούμενη Κυριακή, αποκαλύπτοντας πως το κέντρο λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας.


Ανεκδιήγητος! Τα ρίχνει όλα στον πατέρα του

Μια εβδομάδα μετά την πρώτη αποκάλυψη και αφού η εφημερίδα «δημοκρατία» προέβη σε τρεις ακόμα αποκαλύψεις για το παράνομο νεφρολογικό κέντρο «Νεφρόραμα», ο Μιχάλης Λιβανός αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να τοποθετηθεί δημόσια. Μόνο που η δημόσια παρέμβασή του ξεπέρασε τα όρια της γελοιότητας και οι δικαιολογίες που επικαλέστηκε είναι κάτι παραπάνω από φαιδρές.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο «γαλάζιος» βουλευτής, αφού -ως είθισται- είπε πως η εφημερίδα έχει πέσει θύμα πεπλανημένης πληροφόρησης, ανέφερε τα εξής:

Πρώτον, πως δεν γνωρίζει για τη δράση του παράνομου κέντρου, λέγοντας πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη για τυχόν παραλείψεις. Προφανώς, μιλάει για… τυχόν παραλείψεις γιατί δεν άκουσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος ομολόγησε πως το κέντρο δεν είχε άδεια, χαρακτηρίζοντας προκλητική την ενέργεια.

Δεύτερον, πως η έδρα της επιχείρησης που δηλώθηκε στη σύσταση της εταιρίας δεν είναι το προσωπικό γραφείο του, αλλά το διαμέρισμα της οικογένειάς του, που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο. Προφανώς, ο κ. Λιβανός συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους Ελληνες και τις Ελληνίδες ως ανθρώπους περιορισμένης αντίληψης.

Τρίτον, πως η διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου «εκλάπη» από τον 79χρονο πατέρα του, ο οποίος, παρά το γεγονός πως δεν γνωρίζει από διαδίκτυο, μπόρεσε να του αποσπάσει το mail του και να το δηλώσει ως στοιχείο επικοινωνίας.

Είναι δικαίωμα του κ. Λιβανού να «δίνει» την οικογένειά του για το παράνομο νεφρολογικό, να δηλώνει πως δεν έχει ευθύνη και πως ο 79χρονος πατέρας του τού απέσπασε χωρίς να το ξέρει τα στοιχεία επικοινωνίας του, για να γλιτώσει το πολιτικό κόστος. Μόνο που στην πραγματικότητα με τη χθεσινή του ανακοίνωση τα έκανε χειρότερα. Πλέον τον λόγο έχει η κυβέρνηση για τις πολιτικές ευθύνες του ίδιου και η Δικαιοσύνη για τις ποινικές.


Αμηχανία στην Πειραιώς, αναμένουν οδηγίες…

Οπως πληροφορούμαστε, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς επικρατεί αμηχανία για το σκάνδαλο με τον Μιχάλη Λιβανό και το «Νεφρόραμα», καθώς από διαφορετικές πηγές πληροφορούνται πως το σκάνδαλο είναι όχι μόνο υπαρκτό και μεγάλο, αλλά εμπλέκει συνολικά έναν «γαλάζιο» μηχανισμό στη Β’ Πειραιά. Οι πληροφορίες μάλιστα έχουν φτάσει στα αυτιά του Νίκου Ρωμανού και της Μαρίας Συρεγγέλα, οι οποίοι ωστόσο περιμένουν οδηγίες από το Μαξίμου για τις επόμενες κινήσεις τους.


Δείτε επίσης: Τα ντοκουμέντα που «καίνε» τον Μ. Λιβανό!

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα