Η Ν.Δ. παίρνει όλη την ευθύνη για το Λιβανός-gate!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σύρθηκε στην κάλυψη του βουλευτή υιοθετώντας στην πράξη τις φαιδρές του δικαιολογίες για το παράνομο νεφρολογικό κέντρο

Με τον πλέον επίσημο τρόπο το Μαξίμου αποφάσισε να απλώσει δίχτυ προστασίας γύρω από τον βουλευτή Μιχάλη Λιβανό και στην πραγματικότητα να μετατρέψει το προσωπικό σκάνδαλο του ίδιου και της οικογένειάς του με το παράνομο κέντρο «Νεφρόραμα» σε υπόθεση όλης της Νέας Δημοκρατίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σύρθηκε στην κάλυψη του Μιχάλη Λιβανού και στην πράξη να υιοθετήσει τις φαιδρές του δικαιολογίες για το παράνομο κέντρο.

Η αμηχανία του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής -και μάλιστα διά γυμνού οφθαλμού-, καθώς στην απάντηση που έδωσε ο ίδιος ψέλλιζε λέξεις, μη θυμίζοντας σε τίποτα τον δυναμικό εαυτό του. Ωστόσο, τα πολιτικά συμπεράσματα προκύπτουν από τα λεγόμενα του ίδιου και τα αποτελέσματα που παράγουν, και όχι από τις προθέσεις του. Και το πολιτικό συμπέρασμα είναι πως ακόμα μια φορά το Μαξίμου αποφάσισε να «καλύψει» έναν βουλευτή της με μοναδικό στόχο να μην προκαλέσει πρόβλημα στην εικόνα της πλειοψηφίας.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση της «δημοκρατίας» ο Παύλος Μαρινάκης κρύφτηκε πίσω από την ανάρτηση του βουλευτή, ενώ πρόσθεσε πως δεν μπορεί να κάνει ούτε τη δουλειά του δικαστή ούτε τη δουλειά του ανακριτή. Η τελευταία αυτή φράση του κ. Μαρινάκη αποκαλύπτει τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, καθώς ο ίδιος παραδέχεται πως το θέμα έχει σκοτεινές πλευρές, για τις οποίες θα έπρεπε να έχει παρέμβει είτε εισαγγελέας είτε ανακριτής και να διερευνήσει πώς λειτουργούσε χωρίς άδεια ένα παράνομο νεφρολογικό κέντρο, πώς το ίδιο κατάφερε να μπει σε πρόγραμμα ενίσχυσης του ΟΑΕΔ, πώς λειτουργούσε χωρίς σύμβαση από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και πώς συνδέεται με το κέντρο ο «γαλάζιος» βουλευτής Μιχάλης Λιβανός. Στην απάντησή του, μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέλειψε να κάνει την παραμικρή αναφορά στις εξευτελιστικές αναφορές του κ. Λιβανού πως δήθεν το e-mail του δηλώθηκε από τον πατέρα του δίχως αυτός να το γνωρίζει.

Και για τα χρήματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως, κάλυψε τον βουλευτή του και στο ζήτημα των χρημάτων που είχε ζητήσει το «Νεφρόραμα» από τον ΟΑΕΔ. «Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι δεν έχει εκταμιευθεί ούτε έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε. Εφόσον υπάρχει κάποιο αντίθετο στοιχείο, προφανώς ας εκτεθεί. Αλλά αυτή είναι η ενημέρωση και νομίζω δεν υπάρχει κάτι που να αντιταχθεί σ’ αυτή» είπε χαρακτηριστικά.

Η χθεσινή κάλυψη του κ. Μαρινάκη προήλθε μετά την απάντηση του Μιχάλη Λιβανού, η οποία ήρθε με μια εβδομάδα καθυστέρηση και αποτελεί μνημείο αλαζονείας και φαιδρότητας. Σε αυτή ο ίδιος, για να καλύψει τα νώτα του, «δίνει» στεγνά την οικογένειά του, καλεί τη Δικαιοσύνη να παρέμβει, ενώ για τις συμπτώσεις με το e-mail «καρφώνει» τον 79χρονο πατέρα του, λέγοντας πως ο ίδιος δεν είχε ιδέα. Φυσικά, η συγκάλυψη του σκανδάλου δεν θα είχε επιτευχθεί αν στη χώρα η Δικαιοσύνη λειτουργούσε κανονικά, η αντιπολίτευση έκανε πραγματικά τη δουλειά της και δεν ασχολούνταν με τα… ψυχολογικά της, και οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν ήταν υπάκουες μαριονέτες του Μαξίμου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα