Αισχρό μιντιακό «γλείψιμο» στον Μητσοτάκη για τα Γλυπτά

Απροκάλυπτο «σπατουλάρισμα» από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Γελοία άρθρα με τίτλους όπως: «Ο Μητσοτάκης έκανε ακόμα και τον Μόργκαν να αλλάξει γνώμη» ή «Ο Σούνακ τρόμαξε από τη συνέντευξη του Κυριάκου»

Η Ελλάδα είναι στη θέση 107 της ελευθερίας του Τύπου, αλλά πρώτη παγκοσμίως στο… σαλιάρισμα των ΜΜΕ με την εξουσία. Το φιάσκο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βρετανία, μετά την απρέπεια του Σούνακ, δεν πτόησε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που εφηύραν νέους τρόπους για να «αποδείξουν» ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός όχι μόνο θριάμβευσε στην Αγγλία, αλλά και κατατρόπωσε τον «εχθρό».

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Το βασικό πρόβλημα σε όλο αυτό το θέατρο σκιών είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέχεται επί 4,5 χρόνια ένα τέτοιο απροκάλυπτο «σπατουλάρισμα», που περισσότερο τον εκθέτει και τον υποβιβάζει, παρά αναδεικνύει τις ικανότητές του. Μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι από σάιτ, εφημερίδες και δημοσιογραφικά blogs το τελευταίο 48ωρο είναι αρκετοί για να αντιληφθεί κανείς αυτό που συμβαίνει: «Θενκ γιου, μίστερ Ρίσι!», επειδή, όπως αναφέρεται στο κείμενο, «ανέβασε» το θέμα των Γλυπτών και τον… Μητσοτάκη.

«Γλυπτά Παρθενώνα: Ο Μητσοτάκης έκανε ακόμα και τον (σ.σ.: Βρετανό σχολιαστή) Μόργκαν να αλλάξει γνώμη – “Ηρθε η ώρα να τα δώσουμε”». «Γυρίζει μπούμερανγκ για Σούνακ το φάλτσο με Μητσοτάκη – Εγινε πιο γνωστό το ελληνικό αίτημα για τα Γλυπτά». «Διεθνής κυριαρχία Μητσοτάκη», επειδή «η απόφαση ακύρωσης της συνάντησης από τον Σούνακ έφερε τον Μητσοτάκη στο κέντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής σκακιέρας». «Το κακομαθημένο παιδί και ο Μητσοτάκης». «Ο Σούνακ τρόμαξε από τη συνέντευξη του Κυριάκου στο BBC».

Στην ελληνική κοινή γνώμη πήρε χρόνια και δεκαετίες μέχρι να γίνει αντιληπτό με ξεκάθαρο τρόπο το «επιστημονικό» παιχνίδι των συστημικών ΜΜΕ με τις κυβερνήσεις. Επρεπε η χώρα να συρθεί στη χρεοκοπία με τα Μνημόνια για να πέσουν, πάνω στον πανικό, οι κουρτίνες, μαζί με όποιες «μάσκες αντικειμενικότητας», ώστε να αποκαλυφθεί ακόμα και στον τελευταίο πολίτη της χώρας τι ρόλο έπαιζαν οι περισσότερες ναυαρχίδες των ΜΜΕ.

Τα επόμενα χρόνια άρχισε να κυριαρχεί η απαξίωση προς τα ΜΜΕ, αλλά επί Μητσοτάκη έχει αλλάξει επίπεδο το λιβάνισμα. Ο,τι είχε απομείνει από την αξιοπιστία της δημοσιογραφίας ισοπεδώνεται. Ολα γίνονται πλέον απροκάλυπτα και σε υπερθετικό βαθμό, δίχως καν να χρησιμοποιούνται έστω αληθοφανή επιχειρήματα.

Ακόμα και οι συγγενείς του Μητσοτάκη θα ντρέπονταν να του γράψουν αυτά τα «κραυγαλέα»… κομπλιμέντα, διότι θα αντιλαμβάνονταν ότι με τέτοιο νηπιακό και ερασιτεχνικό «γλείψιμο» γελοιοποιούν όχι μόνο το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά και τον θεσμό που αυτός εκπροσωπεί.

Οταν τόσα διαφορετικά ΜΜΕ βλέπουν κατ’ ουσίαν «θρίαμβο» και «διεθνή κυριαρχία Μητσοτάκη» έπειτα από ένα διπλωματικό φιάσκο που δεν αποφέρει κανένα χειροπιαστό όφελος για το θέμα της μόνιμης επιστροφής των Γλυπτών (κι όχι φυσικά του δανεισμού τους, που συζητά η κυβέρνηση) ή ότι «ο Σούνακ τρόμαξε» και ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη στους Βρετανούς, αποδεικνύεται ότι το μιντιακό τοπίο σήμερα βαδίζει στα πρότυπα της Β. Κορέας και της Υποσαχάριας Αφρικής.

Δεν είναι, όμως, μόνο μια ατάλαντη δημοσιογραφία που δεν έχει κανένα πρόβλημα να αυτοεξευτελίζεται σε ζωντανή μετάδοση, αγωνιώντας να μετατρέψει ένα διπλωματικό κάζο σε εθνική νίκη, αλλά κι ένα Μαξίμου που αποδέχεται χαμογελώντας με ικανοποίηση τα «αυθόρμητα»… παρατράγουδα περί «τσιτάχ», «τι γκόμενος είσαι εσύ» και «είσαι διεθνής κυρίαρχος, πρωθυπουργάρα μας!».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα