Ζωή: «Μαρκόπουλε, δεν έχεις ανδρισμό!»

Τρεις εβδομάδες μετά την έγκριση της Ολομέλειας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, και η επιτροπή δεν έχει καν καταρτίσει λίστα μαρτύρων, ενώ αναλώνεται σε διαδικαστικά ζητήματα, με επίκεντρο την εξαίρεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Τελικώς, ύστερα από μια συνεδρίαση σε κλίμα ακραίας πόλωσης, αποφασίστηκε, με τις ψήφους της Ν.Δ. αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, η εξαίρεση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας λόγω της ιδιότητάς της, ως συνηγόρου υπεράσπισης οικογενειών θυμάτων του δυστυχήματος.

Στη συνεδρίαση, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλές εστίες έντασης, ξεχώρισε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αίτησης εξαίρεσης, ζήτησε ωστόσο ταυτοχρόνως να εξαιρεθεί από τις εργασίες της επιτροπής και ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος υπενθυμίζεται πως ήταν υπουργός Υγείας την περίοδο του δυστυχήματος. Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την οργίλη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία κατήγγειλε πως λειτουργεί ως «υποστύλωμα στη μεθόδευση της Ν.Δ.».

Τα υπόλοιπα κόμματα ωστόσο καταψήφισαν, με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για πολιτική μεθόδευση. Καταψήφισαν ακόμη ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, «Σπαρτιάτες», ΝΙΚΗ αλλά και η Πέτη Πέρκα της Νέας Αριστεράς. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε παράνομη την απομάκρυνσή της από την εξεταστική, επικαλούμενη και εξώδικη διαμαρτυρία του συλλόγου πληγέντων του δυστυχήματος, η οποία αναφέρει πως η συμμετοχή της διασφαλίζει τις προσπάθειες διερεύνησης της υπόθεσης.

Κατά την καυτή συνεδρίαση ο «γαλάζιος» πρόεδρος της εξεταστικής Δημήτρης Μαρκόπουλος και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχαν αρκετές μετωπικές συγκρούσεις, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να τον κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο «Πρόσω ολοταχώς για το Δρομοκαΐτειο η Ζωή», σχολιάζοντας πως «δεν έχετε ούτε τη γενναιότητα ούτε τον ανδρισμό να μου τα πείτε κατά πρόσωπο. Μου απευθύνετε χυδαίους ονειδισμούς».

Οργισμένη υπήρξε η απάντηση του «γαλάζιου» προέδρου. «Ψεύδεστε. Είναι αυτό επίπεδο πρώην προέδρου της Βουλής; Ψεύδεστε για να δημιουργήσετε εντυπώσεις πάνω στα πτώματα 57 ανθρώπων. Είστε χυδαία!» ανέφερε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «αρπάχτηκε» μάλιστα και με τους δημοσιογράφους, κατηγορώντας τους για προπηλακισμό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα