Κύκλωμα «εξοντώνει» τα μη αρεστά ΜΜΕ!

Καταιγιστικές είναι πλέον οι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος που στόχευε στον οικονομικό στραγγαλισμό και στην εξουθένωση εφημερίδων «μη αρεστών» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα πλοκάμια του οποίου, όπως φαίνεται, έφταναν μέχρι τα υπόγεια του Μαξίμου!

Με θεσμικό κέλυφος την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στην οποία προΐσταται ο Γιώργος Πιτσιλής, εφορίες, ελεγκτικά κέντρα και ειδικές υπηρεσίες φορολογικών και οικονομικών ελέγχων φέρεται ότι στηρίζουν έναν μηχανισμό που, απολαμβάνοντας απόλυτη ασυλία, εκτελεί πολιτικά συμβόλαια εξόντωσης «πολιτικών αντιπάλων» του καθεστώτος Μητσοτάκη, όπως θεωρούνται η «δημοκρατία», η «Εφημερίδα των Συντακτών» και το «Documento».

Εκτενές ρεπορτάζ του «Documento» αναφέρει ότι «το μαφιόζικο κύκλωμα» παίρνει εντολές από πολιτικό κέντρο για τους στόχους με βάση πληροφορίες που προέρχονται από συγκεκριμένα λογιστικά γραφεία, τα οποία εφευρίσκουν «αδυναμίες» ή «ανοίγματα» των επιχειρήσεων. Ακολούθως με ανώνυμη επιστολή το κύκλωμα ενημερώνει την ΑΑΔΕ, δηλαδή… τον εαυτό του, και αρχίζει το κυνήγι του θηράματος.

Οι επιδιώξεις, όπως σημειώνεται, είναι τριπλές: είτε να εκβιάσουν με στόχο ένα υψηλό οικονομικό κέρδος, προκειμένου να μην καταλογιστούν πρόστιμα, είτε να παραπέμψουν το θέμα -σε μεγάλες οικονομικές υποθέσεις- σε κορυφαία δικηγορικά γραφεία, ή να εξοντώσουν οικονομικά τις επιχειρήσεις.

Οπως υπενθυμίζει η εφημερίδα και έχει επανειλημμένως καταγγείλει η «δημοκρατία», τα περιστατικά ελέγχων σε επιχειρηματίες με αυτό τον τρόπο είναι αναρίθμητα. Πολλοί προσπάθησαν να επιλύσουν το πρόβλημα μέσω δικηγορικού γραφείου στη Μητροπόλεως με στενές σχέσεις με δύο πρόσωπα στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιοι ανώνυμοι πληροφοριοδότες και αγαπημένοι της ΑΑΔΕ παίρνουν μέρος στην επιχείρηση φίμωσης εφημερίδων.

Το εκδοτικό συγκρότημα του Γιάννη Φιλιππάκη («δημοκρατία», «Εστία») τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει δεχτεί πέντε φορολογικούς ελέγχους μέσω ανώνυμων επιστολών. Ενώ αυτοί οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν, ακόμη μία ανώνυμη επιστολή που στάλθηκε ενεργοποιεί έλεγχο στις 20 Νοεμβρίου 2023.

Μία εβδομάδα νωρίτερα επιστολή καταγγελίας στάλθηκε σε υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών». Στην επιστολή, αφού παρατίθεται ένα δημοσίευμα που θέτει ερωτήματα σε σχέση με «το κόκκινο κεφάλαιο της Εφ.Συν», εμφανίζονται ψευδή στοιχεία σε σχέση με τη βιωσιμότητά της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα