Μετωπική Σαμαρά με το σύστημα Μαξίμου!

Η νομιμοποίηση μεταναστών με fast track ψηφοφορία έχει ανάψει φωτιές στην κυβέρνηση

Η σύγκρουση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης για την τροπολογία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που αφορά τη νομιμοποίηση τουλάχιστον 30.000 μεταναστών (που πιθανότατα θα είναι κατά πολλές χιλιάδες περισσότεροι), κορυφώνεται εν όψει και της ψήφισής της την Τετάρτη. Πρόκειται για ένα ολέθριο και κρυφό σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη -που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τολμήσει να υλοποιήσει- και το οποίο διέψευδε μέχρι τώρα, παρά τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προβεί η «δημοκρατία» στις 28 Σεπτεμβρίου 2023!

Ο Αντώνης Σαμαράς επανήλθε στην έντονη διαφωνία του κατηγορώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση για διγλωσσία, καθώς επικαλέστηκε την πρόσφατη απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σε δημοσίευμα της «δημοκρατίας», που είναι σε εντελώς άλλη κατεύθυνση από αυτή της τροπολογίας, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου με έωλα επιχειρήματα διαμήνυσε ότι όχι μόνο δεν θα την αποσύρει, αλλά θα ψηφιστεί κανονικά. Σημειώνεται ότι σήμερα εισέρχεται προς συζήτηση και ψήφιση την Τετάρτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο έχει ενσωματωθεί η διάταξη για τους μετανάστες, σύμφωνα με την οποία δίνεται άδεια παραμονής σε όσους είναι τρία χρόνια στην Ελλάδα αντί για τα εφτά χρόνια, όπως ισχύει σήμερα.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξει στην ψηφοφορία ο πρώην πρωθυπουργός. Θα το πάει μέχρι το τέλος και θα καταψηφίσει ή θα προτιμήσει απλώς να απέχει; Και, επίσης, θα τον ακολουθήσουν άλλοι βουλευτές; Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού πήγαν αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές της επιρροής του. Μετά τη δήλωση της Παρασκευής και την αποσαφήνιση από την κυβέρνηση ότι δεν θα κάνει πίσω, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε νέα παρέμβαση το Σάββατο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τι θα κάνει.

Μέσω συνεργατών του ανέφερε: «Αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρεις μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023. Στη συνέχεια παραθέτει την ερώτηση στον κύριο Μαρινάκη και την απάντησή του. Δημοσιογράφος: “Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και, δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού”.

Παύλος Μαρινάκης: “Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την κυβέρνηση”».

Δικαιολογίες

Απαντώντας στη νέα παρέμβαση Σαμαρά κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι «η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί. Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής, που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή». Επίσης, άλλες πηγές έλεγαν πως την Τετάρτη, που θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή, η κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές της Ν.Δ. είναι αυτονόητη, αλλά διευκρίνιζαν ότι «αυτό δεν αφορά τον κ. Σαμαρά, γιατί οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν όποτε και όπως θέλουν τις απόψεις τους».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόκειται για έκτακτη ρύθμιση, δεν αφορά ελληνοποιήσεις, δεν θα είναι μόνιμη, δεν αφορά αυτούς που έρχονται σήμερα αλλά όσους είναι ήδη στην Ελλάδα, και πρόκειται για ειδική άδεια εργασίας και διαμονής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει απόψεις που κατά καιρούς έχει διατυπώσει και λένε πως δεν εκφράζει κάποια γενικότερη τάση αμφισβήτησης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ σε αυτό το πλαίσιο τοποθετούν και τη διαφωνία του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στην ελληνοτουρκική προσέγγιση που επιχειρεί ο πρωθυπουργός.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σαμαράς την περασμένη Παρασκευή υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η τροπολογία «στην πράξη νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια! Και μάλιστα, συλλήβδην, δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας καθενός από την Πολιτεία! Κι αυτό την ώρα που το Μεταναστευτικό συγκλονίζει όλη την Ευρώπη, η οποία αναζητεί αυστηρότερη πολιτική!»


ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά πανηγυρίζουν για την τροπολογία Καιρίδη

Αφού έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική αλλά και από το αίσθημα της κοινωνίας, οι… πρώην σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς πανηγυρίζουν για την τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που νομιμοποιεί χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, αφήνοντας όλο το πεδίο της αντιπολίτευσης στον Αντώνη Σαμαρά. Τα δύο κόμματα, προφανώς εμποτισμένα από τη φοβικότητά τους απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και από μια δήθεν ανθρωπιστική προσέγγιση στο Μεταναστευτικό, εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως, πανηγυρίζοντας για την τροπολογία Καιρίδη.

Παρά τις αντιδράσεις, και τα δύο κόμματα προσανατολίζονται στην ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας, θέτοντας ως προμετωπίδα είτε το ζήτημα της κάλυψης των εργατικών χεριών που είναι αναγκαία στην περιφέρεια είτε για λόγους ανθρωπιστικούς που σχετίζονται με τα δικαιώματα των μεταναστών. Πάνω στη φούρια τους μάλιστα να τρέξουν να στηρίξουν την κυβέρνηση μην τυχόν κατηγορηθούν από τις ΜΚΟ και την Ακρα Αριστερά, δεν βλέπουν καν το παράλογο των διατάξεων ακόμα και για την αριστερή τους αντίληψη για τα πράγματα. Ωστόσο, το πλέον ανησυχητικό είναι πως καμία πολιτική δύναμη δεν πήρε το μάθημά της από την προσφυγική κρίση του 2015 και την ανάγκη φύλαξης της χώρας ώστε να διασφαλιστεί πως ο κοινωνικός κορμός δεν θα διαρρηγνύεται με τρόπο βίαιο και ριζικό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα