Παριστάνουν τώρα τους… αγαπημένους

Δηλώνουν ότι όλα θα πάνε καλά τη στιγμή που 40 έως 50 βουλευτές της Ν.Δ. θα καταψηφίσουν τους γκέι γάμους ή θα απέχουν

Το μαύρο άσπρο προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με τους βουλευτές που διαφωνούν και δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Τη στιγμή που κυβερνητικές πηγές παραδέχονται ότι αυτοί που θα δώσουν θετική ψήφο θα είναι μόνο 100-120 βουλευτές -δηλαδή, θα καταψηφίσουν ή θα απέχουν 40-50 βουλευτές-, κυβερνητικοί παράγοντες και υπουργοί βγαίνουν και λένε πως όλα είναι καλά, όλοι είναι… αγαπημένοι μεταξύ τους και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις διαφωνίες, καθώς και ότι το νομοσχέδιο είναι αναγκαίο και θα ψηφιστεί!

Ακόμα και ο πρωθυπουργός ένιωσε χθες την ανάγκη να κάνει αναφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από το Νταβός, κάνοντας λόγο για «μεταρρύθμιση», ώστε να πείσει ότι η Ελλάδα προοδεύει και εκσυγχρονίζεται. Και μάλιστα, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την… εξωτερική πολιτική! Σε παρατήρηση συνομιλητή του, του Ravi Agrawal, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy», ότι δεν υπάρχει Ακροδεξιά στην Ελλάδα, είπε: «Εφαρμόζουμε τη λεγόμενη τριγωνοποίηση: είμαστε προοδευτικοί και φιλελεύθεροι στο κράτος πρόνοιας. Τώρα συζητάμε για την ισότητα στον γάμο, κάτι όχι απόλυτα αναμενόμενο για ένα κεντροδεξιό κόμμα να φέρνει τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Είμαστε φιλελεύθεροι στην οικονομία και πατριώτες αναφορικά με την προστασία των συνόρων».

Ακόμα και ο Μάκης Βορίδης, που διαφωνεί με το νομοσχέδιο και έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του από την κυβέρνηση, εξέπληξε χθες υποστηρίζοντας πως «δεν θα αφήσουμε μια διαφωνία να διχάσει την παράταξη. Ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη στήριξή μας, και έτσι θα συνεχίσουμε συντεταγμένα την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει αυτή η κυβέρνηση». Στο μεταξύ, χθες, ο γνωστός «δικαιωματιστής», αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα ενότητας στη Νέα Δημοκρατία» και υποστήριξε ότι όλα τα κεντροδεξιά κόμματα της Ευρώπης το ίδιο πρόβλημα έχουν με το θέμα αυτό!

Δικαιολόγησε τον Σαμαρά

«Ο λόγος είναι ότι είναι ένα νομοσχέδιο που ασφαλώς δημιουργεί στην κοινωνία αμφιβολίες, διότι έρχεται σε κόντρα με παραδοσιακά πρότυπα αιώνων και, άρα, είναι λογικό αρκετοί άνθρωποι να διστάζουν» είπε και σημείωσε ότι διχάζει οριζοντίως όλα τα κόμματα». Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, τον… δικαιολόγησε λέγοντας πως «μετά από τόσα χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας, έχει κατακτήσει το δικαίωμα να μπορεί να εκφράζει την άποψή του αυθεντικά ο ίδιος».

Επίσης, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως είναι «κατάκτηση η δυνατότητα να συνομιλούμε, να εισάγονται προβληματισμοί σχετικά με το νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια και στο τέλος της ημέρας βγαίνει πιο δυνατή η Ν.Δ. και η κυβέρνηση», ενώ η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών. Αναφορικά με τις διαφωνίες είπε πως «κάποιοι άλλαξαν γνώμη»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα