Δένδιας: Επαγρυπνούμε και κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας πιο ισχυρές

Απάντηση στο πολεμικό παραλήρημα του Τούρκου προέδρου, και μάλιστα σε εκδήλωση μνήμης για τα Ιμια, έδωσε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «δεν εφησυχάζουμε, επαγρυπνούμε και κάνουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις πιο ισχυρές», την ίδια στιγμή που το υπουργείο Εξωτερικών σιωπά.

Στις παραπάνω δηλώσεις προέβη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κατά τον χαιρετισμό του στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του αντιναυάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή στον Πειραιά, όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του ήρωα των Ιμίων, ξεκαθαρίζοντας πως στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ειδικά της Ανατολικής Μεσογείου, το Πολεμικό μας Ναυτικό προβάλλει την αποτρεπτική του ικανότητα και από την αρχαιότητα και μέχρι σήμερα κυριαρχεί.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, διεφάνη μια επιφύλαξη του Νίκου Δένδια όσον αφορά τους χειρισμούς για την αμυντική θωράκιση. Είναι ενδεικτικό ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός επέλεξε να προβεί σε μια λιτή αναφορά για την απόκτηση των F-35, εν αντιθέσει με τους έξαλλους πανηγυρισμούς της υπόλοιπης κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε μεγάλο βήμα για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών, ενώ σημείωσε πως η «Ατζέντα 2030» υποδηλώνει το χρονικό σημείο στο οποίο αυτό το αύριο πρέπει να είναι επιχειρησιακά ορατό και πως πρέπει να ανέβουμε το επόμενο σκαλί. Αίσθηση προκάλεσε η έμμεση αιχμή του για τις φρεγάτες που αποκτήθηκαν προσφάτως. Οπως είπε, το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας «πρέπει να εισέλθει στη νέα εποχή. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.

Η άφιξη των Belharra είναι το πρώτο μεγάλο βήμα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Πρέπει επίσης να αξιοποιηθεί η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, η οποία πρέπει να αναγεννηθεί. Γιατί στόχος μας δεν είναι πια η αγορά σύγχρονων σκαφών “από το ράφι”. Πρέπει να συμμετέχουμε ισότιμα στον σχεδιασμό, στη συμπαραγωγή, στη ναυπήγηση των σκαφών μας», αναφορές οι οποίες θεωρήθηκαν προβληματισμός, έστω και έμμεσος, για τον μέχρι πρότινος επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για τα Ιμια

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός έδωσε το «παρών» στην επιμνημόσυνη δέηση στον Πειραιά για τον Παναγιώτη Βλαχάκο, που έπεσε υπέρ πατρίδος στα Ιμια, τιμώντας τη μνήμη του, όπως και εκείνη των δύο ακόμη ηρώων μας, του Χριστόδουλου Καραθανάση και του Εκτορα Γιαλοψού, που επίσης χάθηκαν στην κρίση των Ιμίων πριν από 28 χρόνια, στις 31 Ιανουαρίου 1996. Εκεί βρέθηκε και ο Νίκος Βλαχάκος, αδερφός του πεσόντος ήρωά μας, με την τελετή να γίνεται σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα. Ο Νίκος Δένδιας, μάλιστα, τόνισε πως το μεγαλύτερο όπλο μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό και πως γι’ αυτό απαιτείται η αναγνώριση της τεράστιας συνδρομής του στην υπεράσπιση της πατρίδας μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα