Η Ντόρα κατέρριψε τα ψεύδη του Κυριάκου για τα τουρκικά F-16

Κυριάκος χτίζει, Ντόρα γκρεμίζει!

Η «δεύτερη φορά Κυριάκος Μητσοτάκης» εξελίσσεται σε κυβέρνηση «Δελφινάριο» ακόμα και στα πλέον κρίσιμα εθνικά ζητήματα. Λίγες ώρες αφότου το Μαξίμου επιχείρησε να κάνει το μαύρο άσπρο για τα τουρκικά F-16, μοιράζοντας… καθρεφτάκια στους ιθαγενείς περί δήθεν όρου για μη αξιοποίησή τους εις βάρος της Ελλάδας, η Ντόρα Μπακογιάννη κατέρριψε με ένταση το κυβερνητικό αφήγημα.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την υπόσχεση της κυβέρνησης για γραπτό όρο που θα τεθεί στην Αγκυρα περί μη χρησιμοποίησης των πολεμικών αεροσκαφών στο Αιγαίο «μη ρεαλιστικό σχέδιο». Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη σε ραδιοφωνική συνέντευξη ρωτήθηκε «αν θα υπάρχει κάποιος όρος ώστε τα F-16 να μην μπορεί να τα χρησιμοποιήσει η Τουρκία κατά συμμάχων, κατά της Ελλάδας. Αν ένας τέτοιος όρος μπορεί να υπάρξει.Είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε έναν τέτοιον όρο;».

Απαντώντας είπε: «Εναν τέτοιον όρο γραπτό, όχι. Εναν όρο ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν αλληλοσκοτώνονται με κάτι τέτοιου είδους διατύπωση, δηλαδή το αυτονόητο του ΝΑΤΟ, νομίζω ότι θα μπορεί κανείς να το περιμένει». Υπενθυμίζεται πως εδώ και μήνες, στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να παρουσιάσει τον Ταγίπ Ερντογάν ως απομονωμένο από τη Δύση και ότι δήθεν βρίσκεται σε μια ιδιότυπη εποπτεία είχε υποστηρίξει πως έχουν τεθεί όροι από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος πώλησης και εκσυγχρονισμού F-16 που ενέκρινε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα