Σε περιδίνηση δίχως τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ!

Πανταχού απόν το κόμμα, τη στιγμή που οι πολίτες αντιμετωπίζουν καθημερινά οξύτατα προβλήματα, τα οποία επιδεινώνει η κυβέρνηση

Σε μια αέναη περιδίνηση, στο τέλος της οποίας, αν δεν ανακοπεί, καραδοκεί το πολιτικό περιθώριο, οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του υπογραμμίζουν την ανάγκη να βρεθεί επειγόντως έξοδος κινδύνου, σημειώνοντας ότι τη στιγμή που οι πολίτες αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, τα οποία επιδεινώνει η κυβέρνηση έχοντας επιλέξει συνειδητά κοινωνικούς και πολιτικούς συμμάχους, το κόμμα τους είναι πανταχού απόν, αποτελώντας ουσιαστικά μέρος του προβλήματος.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Η καμπάνια για την ακρίβεια αργεί, όπως και οι ανακοινώσεις για τη σύσταση των think tanks, ενώ καθημερινά φανερώνεται δραματικά η απουσία συντονισμού εξαιτίας της καχεκτικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων.

Ούτε καν στη συνέντευξη Μητσοτάκη και όσα προκλητικά ισχυρίστηκε για «ληστές φοιτητές», «κομματικώς υποκινούμενους αγρότες», που αποδοκίμασε ακόμα και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, αλλά και «εισαγόμενη ακρίβεια» αντέδρασε η Κουμουνδούρου, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές όσων, όπως λόγου χάρη ο Ν. Παππάς («Ναυτεμπορική»), σημειώνουν την ανάγκη επανεκκίνησης και «οργανωμένης εξωστρέφειας».

Μεγάλη δυσφορία προκαλεί και ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεται ο προσυνεδριακός διάλογος. Στην επιτροπή που «χρεώθηκε» να ορίζει τους εισηγητές στις συνεδριάσεις των κομματικών οργανώσεων και απαρτίζεται από τους Π. Ρήγα, Γ. Βουλγαράκη, Ελένη Συμεωνίδου, Ιωάννα Μπελώνη και Χ. Σπίρτζη διεξάγονται σφοδρές μάχες… χαρακωμάτων. Ακόμα και ο Χ. Σπίρτζης δηλώνει αγανακτισμένος από τα μαγειρέματα μεταξύ των ομάδων που κινούνται πέριξ του Κασσελάκη, για τη διαμόρφωση ευνοϊκών συσχετισμών, εν όψει του 4ου Συνεδρίου.

Το συνέδριο εκφυλλίζεται ραγδαία σε μάχη αποκλεισμών και περιχαρακώσεων με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, όπως παρατηρεί η πλευρά Τεμπονέρα, που τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει εξαντλήσει τα ιστορικά και πολιτικά του όρια», και επιμένει για συνέδριο όπου ο φορέας θα καταθέσει εναλλακτικό κυβερνητικό σχέδιο ως κυβερνητικό κόμμα και όχι σαν σχήμα διαμαρτυρίας. Σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει σήμερα ύστερα από καιρό η Πολιτική Γραμματεία, κάτι που προκαλεί εύλογο ενδιαφέρον.

Από πλευράς του ο Στέφανος Κασσελάκης, αποφεύγοντας κοσμικές εξάρσεις, προτίθεται να ανηφορίσει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, για να σταθεί από την έκθεση «Agrotica» στο πλευρό των αγροτών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παρουσιάσει την πρόταση νόμου του κόμματος, η οποία περιλαμβάνει:

• κατάργηση του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6%,

• πλαφόν στα 7 σεντς η κιλοβατώρα για το αγροτικό ρεύμα,

• επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων,

• ρύθμιση χρεών,

• επανασχεδιασμό της ΚΑΠ,

• αποζημιώσεις στο 100% από ΕΛΓΑ σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο, και

• αντιπλημμυρικά & αρδευτικά έργα στη Θεσσαλία.

Οσον αφορά τον προσβλητικό χαρακτηρισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου «λόγια του αέρα», η Δώρα Αυγέρη τον κάλεσε να είναι πιο σοβαρός και εξήγησε ότι το κόστος των μέτρων θα καλυφθεί «από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων (5,3 δισ. στη διετία) και των εταιριών διανομής ενέργειας (2,2 δισ. πέρυσι)».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα