Εμφύλιος (ξανά) στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Εκ νέου υπό αμφισβήτηση ο Κασσελάκης από τους κομισάριους και τα κεντρικά στελέχη που τον είχαν στηρίξει στη μάχη για την ηγεσία

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει ξανά πόλεμος, με τον Στέφανο Κασσελάκη να βρίσκεται εκ νέου υπό αμφισβήτηση από τους κομισάριους του κόμματος και τα κεντρικά στελέχη που τον είχαν στηρίξει στη μάχη απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην αφήσει τον Παύλο Πολάκη να εξελιχθεί… και σε δικό του πρόβλημα και έβγαλε μέσα σε λίγες μέρες δεύτερη φορά τον Κρητικό βουλευτή στη… σέντρα, θέτοντάς του τελεσίγραφο. Την ίδια περίπου ώρα ο Νίκος Παππάς πρώτη φορά αμφισβητούσε από τηλεοπτική συνέντευξη την πορεία του κόμματος, δείχνοντας πως η στήριξη που παρείχε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή.

Οι ψίθυροι σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη που ακούγονται εδώ και εβδομάδες στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου φαίνεται πως έχουν γίνει κραυγές, με αποτέλεσμα όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά σε περίπτωση που ο ίδιος δεν καταφέρει να πετύχει ένα καλό ποσοστό στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές. Οσον αφορά τον «εμφύλιο» της Κρήτης, τα πράγματα φαίνεται πως είναι ξεκάθαρα και το διαζύγιο μάλλον αναπόφευκτο, καθώς μετά την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, όπου ο Κασσελάκης από βήματος κάλεσε εμμέσως τον Παύλο Πολάκη να εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να αποχωρήσει από τη διάσκεψη του προεδρείου της Κ.Ο., αν διαφωνεί.

Ο τελευταίος, μάλιστα, φαίνεται να αποχώρησε, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν πως η σύμπραξη των δύο Κρητικών βαίνει προς το τέλος της. Ωστόσο, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τους δύο σε ρήξη. Προσερχόμενος στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ο Σφακιανός βουλευτής επέλεξε να χαμηλώσει τους τόνους και να επιτεθεί στους δημοσιογράφους λέγοντας: «Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει ο οποιοσδήποτε συνάδελφός σας, που διεκδικεί μάλλον το Οσκαρ ηλιθιότητας;»

Εσωστρέφεια

Οσον αφορά το μέτωπο του Νίκου Παππά, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς ο πρώην υπουργός άφησε χθες σαφείς αιχμές, τονίζοντας πως το κόμμα δεν έχει καταφέρει να γίνει μια αξιόπιστη εναλλακτική. «Το ζήτημα είναι αν είσαι αξιόπιστος πολιτικά, αν δίνεις την εικόνα και έχεις και την ουσία πολιτικής ισχύος που να προβάλλεται στο άμεσο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και συμπλήρωσε: «Εκεί πρέπει να δουλέψουμε και, για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε και οργανωμένη εξωστρέφεια και πρωτοβουλίες που έχουν αρχή, μέση και τέλος, και να δείξουμε επιτέλους, γιατί, κακά τα ψέματα, βγαίνουμε από μια περίοδο μεγάλων δυσκολιών ως χώρος, ότι έχουμε τον τρόπο να ασχοληθούμε με τα προβλήματα του κόσμου συστηματικά» συνέχισε, μιλώντας στο Naftemporiki TV ο τομεάρχης Οικονομίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα προβλήματα όμως δεν τελειώνουν εκεί για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς φαίνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Ευάγγελος Αποστολάκης δέχονται επικρίσεις για τους χειρισμούς τους στα εθνικά θέματα. Οι πληροφορίες θέλουν στελέχη του άλλοτε πατριωτικού ΠΑΣΟΚ να κατηγορούν την ηγεσία για έλλειψη ουσιαστικής κριτικής στους χειρισμούς Μητσοτάκη με τα εξοπλιστικά, αλλά κυρίως με το γεγονός πως η Τουρκία αλωνίζει στο Αιγαίο και στην πραγματικότητα καθορίζει και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και προμήθειες εξοπλισμών. Η κριτική αυτή μάλιστα αναμένεται να τεθεί με τρόπο συγκροτημένο και στο ερχόμενο συνέδριο.

Πέραν όμως των εθνικών, ακόμα ένα μέτωπο που αναμένεται να εξελιχθεί σε μεγάλο πονοκέφαλο είναι η ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Οι δεύτερες σκέψεις κυριαρχούν στο μυαλό πολλών βουλευτών και δη αυτών της περιφέρειας που δέχονται μεγάλες πιέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα οι βουλευτές που βρίσκονται με το ένα πόδι στην καταψήφιση είναι τέσσερις, ενώ άλλοι δύο έχουν εκφράσει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις της επιφυλάξεις τους ιδιαίτερα στο ζήτημα της τεκνοθεσίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα