Εβρος: Αγρότες και τρακτέρ περικύκλωσαν τον Αυγενάκη

Ο υπουργός συναντήθηκε ινκόγκνιτο με αντιπροσωπία τους σε άγνωστη τοποθεσία! Στο κόκκινο η αγανάκτηση και η οργή πριν από τη συνάντηση της Τρίτης με τον πρωθυπουργό

Δεκάδες τρακτέρ, που ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής από όλα τα μπλόκα του Εβρου, περικύκλωσαν το ξενοδοχείο όπου θα βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός κ. Κελέτσης, στις 6 το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη.

Τα τρακτέρ των αγροτών παρατάχθηκαν στο δεξί μέρος του δρόμου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδεία του υφυπουργού Σταύρου Κελέτση, συναντήθηκε σε άγνωστη τοποθεσία με δύο εκπροσώπους κτηνοτρόφων, δύο μελισσοκόμων, δύο ελαιοπαραγωγών και δύο αγροτών. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στην περιοχή και παρακολουθούσαν τους αγρότες, οι οποίοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν κατεστραμμένες ζωοτροφές.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ του Σαββάτου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης βρέθηκε στο μπλόκο των αγροτών στις Καστανιές Εβρου, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα αιτήματά τους. Οι αγρότες από την ευρύτερη περιοχή υποστηρίζουν ότι προτεραιότητά τους είναι να ακουστούν οι πυρόπληκτοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, με την πρόταση για κάθοδο στην Αθήνα με τα αγροτικά μηχανήματα να είναι πάντοτε στο τραπέζι, ιδίως εάν η επικείμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αύριο, Τρίτη, αποδειχθεί άκαρπη.

Με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζει πως δεν βγαίνουν στον δρόμο για ελεημοσύνη, αλλά απαιτούν απόλυτο ισοσκελισμό των μέτρων της Θεσσαλίας με του Εβρου. «Είναι μια πραγματική ευκαιρία να δείξουμε ότι μαζί με τα καμένα δεν κάηκαν ούτε η αλληλεγγύη μας προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας ούτε η αξιοπρέπειά μας ούτε ο δυναμισμός μας!

Δεν βγαίνουμε στον δρόμο για ελεημοσύνη, απαιτούμε απόλυτο ισοσκελισμό των μέτρων της Θεσσαλίας με του Εβρου, απαιτούμε δικαίωση των ελαιοπαραγωγών, άμεση στήριξη των κτηνοτρόφων και μελισσουργών, καθώς, επίσης, στέλνουμε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πλέον δεν ανεχόμαστε άλλο τα λάθη τους και την ανεπάρκεια του συστήματός τους. Τα λάθη τους τα πληρώνει η τσέπη μας, τα χρήματα των επιδοτήσεων που φέρνουμε στη χώρα κάνουν φτερά, με μια πλήρη αδιαφάνεια, και αυτοί μας λένε συγγνώμη λάθος! Οχι, κύριοι, εάν σας κόψουν εσάς τον μισθό, τότε ίσως να καταλάβετε τι σημαίνει συγγνώμη λάθος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα