Ημέρα της κρίσεως σήμερα στο Μαξίμου!

Από τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη θα εξαρτηθεί αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ή θα επιστρέψουν στα χωράφια τους

Ημέρα της κρίσεως σήμερα για τη σύγκρουση αγροτών – κυβέρνησης που κυριαρχεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό θα εξαρτηθεί αν οι αγρότες θα συνεχίσουν τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις ή θα επιστρέψουν στα χωράφια τους.

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας την τακτική του «ζεστού – κρύου» απέναντι στους αγρότες, από τη μία μέσω διαρροών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει μία πρόσθετη παρέμβαση για τους πληγέντες γεωργούς και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, η οποία θα σχετίζεται επίσης με το ενεργειακό κόστος, από την άλλη, όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε χθες πως «έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι δεδομένα τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας, οπότε θα γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος αύριο και θα ενημερωθείτε. Ο πρωθυπουργός ακούει όλα τα αιτήματα των επαγγελματικών ομάδων». Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση πιστεύει πως αν ικανοποιηθούν οι αγρότες της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί κι από τις πλημμύρες, τότε οι κινητοποιήσεις θα σταματήσουν…

Αισιοδοξία

Βέβαιος ότι μέσω του διαλόγου κυβέρνησης – αγροτών θα βρεθεί λύση στα προβλήματα των παραγωγών εμφανίστηκε στη Βουλή χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά, προτείνοντας άμεσες λύσεις και με τη συνέχιση του διαλόγου, και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε και θα έχουμε τα αποτελέσματα που προσδοκούμε». «Είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό κάθε αγρότη, κτηνοτρόφου, αλιέα και μελισσοκόμου» ανέφερε ο υπουργός.

Την αισιοδοξία του για τη σημερινή συνάντηση εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Θα γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος. Η κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός, όλα τα αιτήματα τα ακούμε με προσοχή. Θέλουμε πάντοτε οι αποφάσεις μας να είναι προς όφελος όλων των επαγγελματικών ομάδων» είπε. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο οι αγρότες να επιμείνουν και κλείνουν δρόμους, ανέφερε ότι η τήρηση του νόμου είναι υποχρέωση της Πολιτείας. «Δεν θεωρώ ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, είμαστε αισιόδοξοι για την αυριανή συνάντηση» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι «διάλογος με κλειστούς δρόμους δεν μπορεί να γίνει».

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την Κυριακή με δήλωσή του πως «σε κάθε περίπτωση αποτελεί προτεραιότητα για εμάς να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα και το αγροτικό εισόδημα», τονίζοντας: «Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα