Παίζουν κρυφτό και καλύπτουν τον Καραμανλή

Η κυβέρνηση, με γενικότητες και ασάφειες, σφυρίζει αδιάφορα για την ψευδορκία του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην Εξεταστική για την τραγωδία των Τεμπών

Συνεχίζει να κρύβεται η κυβέρνηση με γενικότητες και ασάφειες, να μην παίρνει θέση και ως εκ τούτου να καλύπτει τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή για το γεγονός ότι προέβη σε ψευδορκία ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, όπου υποστήριξε ότι ποτέ κανείς δεν του έθεσε τα σοβαρά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αποκρύπτοντας την εμπιστευτική επιστολή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ίδιο τον Σεπτέμβριο του 2021, με την οποία του επισήμανε με δραματικούς τόνους ότι «είναι ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει συμβάν μεγίστης σοβαρότητας με απρόβλεπτες και ανυπολόγιστες συνέπειες».

Για την επιστολή, που αποκάλυψε την Τρίτη η «δημοκρατία» και η οποία αλλάζει τα δεδομένα στη διερεύνηση, ρωτήθηκε χθες από τη «δημοκρατία» στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος καλύφθηκε πίσω από τη θέση πως «πάγια θέση της κυβέρνησης είναι να μη σχολιάζει εν εξελίξει, υπό διερεύνηση υποθέσεις σε επίπεδο Δικαιοσύνης και σε επίπεδο Βουλής». Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης -σημειωτέον, την Τετάρτη δεν είχε απαντήσει σε ερώτηση της εφημερίδας για το ίδιο θέμα- επιχείρησε να υποβαθμίσει το αποκαλυπτικό έγγραφο, κάνοντας λόγο για «πόρισμα και δημοσίευμα ενός μέσου…», παρότι είναι επίσημο έγγραφο τους διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ και τον τότε υπουργό κ. Καραμανλή. «Δεν μπορώ να υιοθετήσω κανένα συμπέρασμα και κανένα πόρισμα κανενός μέσου, ούτε να το σχολιάσουμε, ούτε να το απορρίψουμε. Η αρμόδια επιτροπή θα βγάλει τα πορίσματά της, η Δικαιοσύνη θα οδηγηθεί και εκείνη στα δικά της» είπε.

Σε άλλη ερώτηση, αν είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από τις απαντήσεις του κ. Καραμανλή, απάντησε: «Εδωσε τις εξηγήσεις, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάζω μία κατάθεση, δεν είμαστε ούτε δικαστές ούτε εισαγγελείς, ούτε μπορούμε να δεχόμαστε ή να απορρίπτουμε μια αποκάλυψη ή ένα δημοσίευμα ή οτιδήποτε, τέλος πάντων, προκύπτει από ένα μέσο». Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε για την προχθεσινή εκδήλωση για τα Τέμπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που είχε διοργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή του Κώστα Αρβανίτη ότι συκοφαντεί τη χώρα, σημειώνοντας όμως ότι διαχωρίζει τους συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, που είχαν μιλήσει. «Υπάρχει απόλυτος σεβασμός, προφανώς, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρχει οποιαδήποτε απάντηση. Είναι απολύτως δικαιολογημένη και η οργή τους και ο θυμός τους» είπε και τόνισε: «Δυστυχώς, κάποιοι πίσω από το τραγικό δυστύχημα βλέπουν μία αφορμή για πολιτική εκμετάλλευση. Ο κύριος Αρβανίτης το μόνο που κάνει είναι να συκοφαντεί τη χώρα του… Προσπαθεί ακόμα και τραγικά γεγονότα να τα χρησιμοποιήσει για να συκοφαντήσει τη χώρα».

Αδικαιολόγητος εκνευρισμός

Ωστόσο, όταν στη συνέχεια ρωτήθηκε από τη «δημοκρατία» αν και οι συγγενείς συκοφαντούν τη χώρα, αφού κι εκείνοι μίλησαν στην εκδήλωση και εξέφρασαν κρίσεις για την Ελλάδα και για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, έβγαλε αδικαιολόγητο εκνευρισμό και με ειρωνικό τρόπο είπε μεταξύ άλλων: «Η ερώτηση θεωρώ ότι δεν είναι αντικειμενική. Δείχνει ότι δεν γίνεται για να αποκαλυφθεί η αλήθεια… Σας επαναλαμβάνω, επειδή δεν ακούσατε, μπορεί να προσέχατε το κινητό σας, ότι σε καμία περίπτωση αυτό που είπα δεν απευθύνεται στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών». Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Υπό το κράτος του πανικού επέλεξε να απαντήσει με υπεκφυγές και ασάφειες. Αυτές είναι το τελευταίο καταφύγιο των ενόχων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα