Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος των ΛΟΑΤΚΙ και του Μητσοτάκη!

Ακατάλληλη για τα καθήκοντά της η Σακελλαροπούλου, αποδεικνύεται αποκομμένη από την πραγματικότητα και εξευτελίζει τον θεσμό που εκπροσωπεί

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων. Στην εκλογή της έλαβε μια από τις μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες (261 ψήφοι). Κι ακριβώς επειδή ο θεσμικός της ρόλος δεν περιλαμβάνει την άσκηση εξουσίας, είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται και να σέβεται τουλάχιστον τις στοιχειώδεις ισορροπίες.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά αυτού του υπέρτατου θεσμού της Ελληνικής Δημοκρατίας που μια Πρόεδρος τρέχει να γιορτάσει τα ξημερώματα σε μπαράκι, σαν παρατρεχάμενο κομματικό στέλεχος μιας κυβέρνησης, έπειτα από μια ψηφοφορία νομοσχεδίου. Και πολύ περισσότερο ενός νομοσχεδίου που δεν ένωσε τον κόσμο, αλλά -το ακριβώς αντίθετο- δίχασε και θα διχάζει για δεκαετίες την κοινωνία, με τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου να αντιδρά με πρωτοφανή σφοδρότητα, ενώ ακόμα και το 1/3 των βουλευτών της Ν.Δ. τού γύρισε την πλάτη. Υπό άλλες συνθήκες, η Σακελλαροπούλου τα ξημερώματα δεν… θα γιόρταζε, αλλά θα μοίραζε εντολές σχηματισμού νέας κυβέρνησης ή θα προκήρυσσε εκλογές.

Η Σακελλαροπούλου έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν διαθέτει το ανάστημα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ηταν μια λάθος επιλογή. Ομως, αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο. Η συμπεριφορά της ήταν απαράδεκτη θεσμικά, προκλητική και ακραία προσβλητική. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πανηγυρίζει σε μπαράκια ύστερα από μια ψηφοφορία με τον υπουργό Επικρατείας (Σκέρτσος), τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού (Πατέλης), την υφυπουργό Παιδείας (Μακρή) και την αδερφή του πρωθυπουργού (Ντ. Μπακογιάννη)! Στο τραπέζι, δηλαδή, δεν ήταν, έστω για τα μάτια του κόσμου, καν μέλη απ’ όλα τα κόμματα που στήριξαν αυτό το νομοσχέδιο. Ηταν όλοι άνθρωποι του Μητσοτάκη.

Οταν ανελάμβανε τα καθήκοντά της η Σακελλαροπούλου δεν μας ενημέρωσε ότι θα είναι η Ι.Χ. Πρόεδρος του Μητσοτάκη και των ΛΟΑΤΚΙ. Οι πολίτες νόμιζαν ότι θα είναι η Πρόεδρος όλων. Γι’ αυτό και προχθές αγνόησε και παραβίασε τον ρόλο της, ποζάροντας σε τραπέζι μαγαζιού σαν αρχηγός κάποιου περιθωριοποιημένου ακραίου κόμματος, που γιορτάζει παρέα με τη μικρή ιδεολογική του ομάδα κόντρα στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Αλήθεια, η Σακελλαροπούλου κάθισε ποτέ στο τραπέζι για ένα κρασάκι με τους συνταξιούχους που τους έκοψε ως πρόεδρος του ΣτΕ τις συντάξεις; Μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια; Η τόσο -επιλεκτικά- ευαίσθητη με τα δικαιώματα πρώην δικαστικός, που διαφήμιζε και βράβευε τα… καλομαγειρεμένα συσσίτια του Πολυχρονόπουλου, θεωρεί ότι έχουν ίσα δικαιώματα οι άστεγοι στη Σταδίου με τους εφοπλιστές;

Εχει ευαισθητοποιηθεί ποτέ για τους εργαζομένους που χρωστάνε 2-3 χιλιάρικα στον ΕΦΚΑ και οι φίλοι της, με τους οποίους χθες τσούγκριζε τα ποτήρια, τους κόβουν τώρα τη φαρμακευτική περίθαλψη; Οι αγρότες, που η Ε.Ε. τους πετάει στον κάδο λόγω των «πράσινων μεταβάσεων» και των μαύρων μπίζνες, δεν έχουν δικαιώματα; Εκανε καμιά νύξη στον Σκέρτσο για το αγροτικό πρόβλημα, που έχει οξυνθεί τώρα στην Ελλάδα; Παρά τη μόνιμη σοβαροφάνεια, η αλήθεια είναι ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει παρανοήσει και διαστρεβλώσει τον ρόλο της. Η πλειονότητα των πολιτών τη βρίσκει από απλά αδιάφορη έως απειλητική.

Πώς να ένιωσε χθες το 80% του ελληνικού λαού που δεν ήθελε αυτόν τον νόμο, βλέποντας την Πρόεδρο… όλων να κάνει πάρτι; Πώς να αισθάνθηκαν τα εκατομμύρια των πιστών που εξακολουθούν να αποδέχονται την Εκκλησία και να ενστερνίζονται τις θέσεις της Ορθοδοξίας; Πόσο… ίσοι είναι για τα δικά τους δικαιώματα στη ζωή οι ανάπηροι, οι άστεγοι, οι ανασφάλιστοι; Πόσο δικαιωμένοι με τη Σακελλαροπούλου ένιωσαν ακόμα και οι δεκάδες βουλευτές της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ που την είχαν ψηφίσει για Πρόεδρο, αλλά τους απαξίωσε τα ξημερώματα, επιλέγοντας τη «σωστή πλευρά της Ιστορίας» των Σκέρτσων; Η δημοτικότητα της Προέδρου είναι στα χειρότερα επίπεδα από την αρχή της Μεταπολίτευσης.

Βρίσκεται στα Τάρταρα, γι’ αυτό οι δημοσκοπικές κάνουν εξαίρεση από την πάγια τακτική τους εδώ και δεκαετίες και αποφεύγουν να ρωτούν σχετικά στα γκάλοπ. Σε μια από τις λίγες, πέρυσι τον Ιανουάριο, για τους τέσσερις τελευταίους Προέδρους, ο Στεφανόπουλος είχε 86% θετικές απόψεις, ο Παπούλιας 84%, ο Παυλόπουλος 62% και η Σακελλαροπούλου… 30%. Σήμερα, τα ποσοστά της θα έχουν πέσει στο ναδίρ. Διόλου τυχαία, είναι ανεπιθύμητη για την πλειονότητα του κόσμου. Η ανώτατη ηγέτιδα του ελληνικού κράτους δεν έχει καμιά δουλειά να πυροδοτεί με τον φανατισμό της πολιτισμικούς πολέμους με το να εμφανίζεται ακραία σε κοινωνικά ζητήματα. Η πολιτική πραγματικότητα απαιτεί από την Πρόεδρο να τηρεί πάντα τον κανόνα ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με αντικειμενικό τρόπο για το καλό όλης της χώρας και όχι προς όφελος κάποιων ατόμων, μιας μειονότητας ή του Μαξίμου. Από πότε, αλήθεια, η εμμονική woke κουλτούρα έγινε η στρατηγική της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας;

Η Σακελλαροπούλου κατάφερε για ένα διχαστικό νομοσχέδιο, που ισχύει σε ελάχιστες χώρες και αφορά μια μειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού, να αφανίσει το τελευταίο προκάλυμμα αξιοπιστίας της. Θεσμικά, ο ρόλος της είναι ενωτικός. Στο ηθικό σύμπαν της, όμως, δεν είναι ασυμβίβαστο να συμπεριφέρεται ως ακτιβίστρια συγκεκριμένων ιδεολογικών συμφερόντων ή ως ακόλουθος των κυβερνητικών στελεχών. Η ακατάλληλη για τα καθήκοντά της Πρόεδρος αποδεικνύεται τόσο αποκομμένη από την πραγματικότητα και τόσο εγκλωβισμένη στην προσωπική ακραία ιδεολογία της, που πείθει τον εαυτό της ότι είναι… πρόοδος να εξευτελίζει τον θεσμό που εκπροσωπεί.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας της υπήρξε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Σπούδασε Νομική στην Αθήνα με μεταπτυχιακό στη Σορβόνη. Το 1982 διορίστηκε εισηγήτρια στο ΣτΕ, στο οποίο έγινε πρόεδρος το 2018-20, η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε αυτό το αξίωμα. Στις 22 Ιανουαρίου 2020 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στην ψηφοφορία στη Βουλή έλαβε 261 ψήφους. Είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δημοκρατίας στην Ιστορία της Ελλάδας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα