Αυτοαποθέωση Κασσελάκη! «Δεν είμαι υπό προθεσμία»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι βγήκε ενισχυμένος από το συνέδριο, την ώρα που πλειάδα στελεχών δηλώνει ότι η τριανδρία Ν. Παππά, Γ. Τσίπρα, Σ. Φάμελλου «του σκάβει τον λάκκο»

Ενισχυμένος εκτιμά ότι βγήκε από το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, την ώρα που πλειάδα στελεχών δηλώνει «εξωδίκως» στη «δημοκρατία» ότι η τριανδρία των Νίκου Παππά, Γιώργου Τσίπρα και Σωκράτη Φάμελλου, η οποία του προσέφερε οργανωτική σανίδα σωτηρίας, «του σκάβει τον λάκκο»…

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Ο Στ. Κασσελάκης -περισσότερο για να το πιστέψει ο ίδιος, όπως σχολιάστηκε- ανέφερε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι τα μέλη του κόμματος τον αποθέωσαν και φώναζαν στεντόρεια «κάτω τα χέρια από τον Στέφανο», γεγονός που ο ίδιος μετέφρασε ως «ξεκάθαρη εντολή» να μετασχηματίσει το κόμμα. «Ξεκάθαρα ο κόσμος είπε ότι δεν είμαι υπό προθεσμία πρόεδρος. Ο κόσμος είπε “φτάνει πια! Ο Στέφανος είναι ο πρόεδρός μας!”’. Το πιο εύκολο για μένα θα ήταν να πηγαίναμε σε εσωκομματικές εκλογές, να τις κέρδιζα με 50%, αλλά θα ήταν ανούσιο αυτό» είπε σε μια εκδήλωση μετριοφροσύνης.

Μιλάμε φυσικά για ένα συνέδριο ύποπτης σύνθεσης, αφού, από τα 6.000 περίπου μέλη, «πιστοποιήθηκαν» τα μισά, ενώ στις κερκίδες και στους διαδρόμους, όπως διαπιστώθηκε, κυκλοφορούσαν κλακαδόροι του Κασσελάκη που είχαν κουβαληθεί από τις «επαρχίες της Αθήνας» με λεωφορεία!

«Τα στελέχη που ήταν απέναντί μου στο συνέδριο ήταν ελάχιστα» υποστήριξε απτόητος, σπεύδοντας να τονίσει: «Θα παραμείνω αρχηγός μέχρι τις επόμενες εθνικές. Εχω τεράστια εντολή να μετασχηματίσω το κόμμα».Οταν μάλιστα ρωτήθηκε τι θα κάνει αν δεν τα πάει καλά στις ευρωεκλογές και ανακύψει θέμα αμφισβήτησης, κάτι που από τώρα προεξοφλείται, απάντησε σε διχαστικό ύφος: «Οποιος θέλει να με αμφισβητήσει με χαρά θα το αντιμετωπίσω. Αν χρειαστεί να ξανακερδίσω, θα κερδίσω. Δεν είναι θέμα αλαζονείας. Τα μέλη μίλησαν».

Αναφερθείς στις αλλαγές που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν, επιβεβαίωσε τις ανησυχίες όσων (και ο Α. Τσίπρας ανάμεσά τους) φοβούνται τη μετάλλαξη, δηλώνοντας στην κρατική τηλεόραση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενιαίο κόμμα αυτή τη στιγμή. Θέλουμε ανοιχτές αγορές με εργατικά δικαιώματα. Το προοδευτικό κέντρο έχει εξίσου μεγάλη σημασία με την παραδοσιακή Αριστερά». Επέμεινε δε ότι για το όνομα του κόμματος και όλα όσα περιλαμβάνονται στο διαβόητο ερωτηματολόγιό του «τα μέλη θα αποφασίσουν».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε ότι δεν περίμενε την καταλυτική παρέμβαση Τσίπρα, που άλλαξε τη βάση και το περιεχόμενο του συνεδρίου. Οπως ανέφερε, ο ίδιος και το περιβάλλον του δεν είχαν ενημερωθεί προηγουμένως για αυτή την παρέμβαση από την πλευρά του τέως προέδρου, εξηγώντας ότι μόλις ένα λεπτό πριν από την ανάρτηση ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Μ. Καλογήρου επικοινώνησε με τον επικεφαλής του γραφείου του Μανώλη Καπνισάκη.

«Σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου» είπε, αλλά έδειξε τη δυσφορία του που απέφυγε να παραστεί στο συνέδριο, λέγοντας: «Νομίζω ήταν λάθος». Είναι φανερό ότι οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα έχουν εδώ και πολύ καιρό διαρραγεί. Το επιβεβαίωσε και πάλι χθες, όταν απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση εάν σήμερα είναι δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα. «Δεν έχει νόημα να το σχολιάσω» είπε απαξιωτικά. «Δεν λύνει κάτι τέτοιο τα προβλήματα. Ο κύκλος του 2015-2019 έχει κλείσει. Ανοίγει καινούργιος κύκλος υπό την ηγεσία μου» πρόσθεσε, τραβώντας μια ευδιάκριτη γραμμή από τα έργα και τις ημέρες του προκατόχου του, με τον οποίο πλέον δεν υπάρχει σημείο επαφής. Για να μη μείνει μάλιστα καμία αμφιβολία, στην ερώτηση πώς νιώθει τώρα απέναντί του, απάντησε παγερά «μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τι σκεφτόταν και τι σκέφτεται από εδώ και πέρα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα