Ο Δένδιας στο Τζιμπουτί, δίπλα στο πλήρωμα της φρεγάτας «ΥΔΡΑ»

Στο πλευρό των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στην Ερυθρά Θάλασσα βρέθηκε χθες το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ο Νίκος Δένδιας, που έφτασε το πρωί στο Τζιμπουτί και από εκεί μετέβη στο πλοίο με το οργανικό ελικόπτερο της φρεγάτας, έστειλε μήνυμα στους αξιωματικούς της φρεγάτας «ΥΔΡΑ», που δίνουν μάχη -στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού- απέναντι στους αντάρτες Χούθι. «Πριν από λίγες εβδομάδες είχα την τιμή και τη χαρά να έρθω στη Σαλαμίνα και να σας χαιρετήσω. Σήμερα ήρθα εδώ για να δω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρείτε και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό που κάνετε» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας στο πλήρωμα της φρεγάτας «ΥΔΡΑ».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας βρέθηκε εν πλω στη φρεγάτα, στον κόλπο του Αντεν, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη, και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα. «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά και σας το επαναλαμβάνω ότι η πατρίδα σάς έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου. Πρέπει όμως να σας πω ότι είσαστε εδώ και το ξέρετε για να υπερασπίσετε τα δικά μας συμφέροντα, τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτό το οποίο εξυπηρετεί την Ελληνική Δημοκρατία, την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία» τόνισε προς το πλήρωμα του πλοίου ο Νίκος Δένδιας, για να καταλήξει:

«Και να σας πω επίσης ότι για εμένα ήταν μεγάλη υπερηφάνεια που κοίταξα στον ιστό της “ΥΔΡΑΣ” την ελληνική σημαία να ανεμίζει στον κόλπο του Aντεν». «Με ιδιαίτερη τιμή βρέθηκα συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη, και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα Π.Ν., στη φρεγάτα “ΥΔΡΑ”, που περιπολεί στον κόλπο του Αντεν, στο πλαίσιο της επιχείρησης “ASPIDES”, προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα σε περιοχή κινδύνου» έγραψε ο υπουργός στο Χ, ενώ αργότερα υπέγραψε στο βιβλίο του πλοίου.

Υπενθυμίζεται πως η «ΥΔΡΑ» θα παραμείνει για τις επόμενες ώρες στη ζώνη ευθύνης και συγκεκριμένα στον κόλπο του Αντεν, όπου με τις υπόλοιπες μονάδες της επιχείρησης, το ιταλικό αντιτορπιλικό «CAIO DUILLIO», τη γαλλική φρεγάτα «LANGUEDOC» και τη γερμανική «HESSEN», αναλαμβάνει ρόλο περιφρούρησης της περιοχής από τις επιθέσεις των Χούθι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα