Με άδεια χέρια έφυγαν οι αγρότες από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ακαρπη ήταν η χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπία των αγροτών της Θεσσαλίας, γι’ αυτό ορίστηκε νέα συνάντηση για την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να παραδέχτηκε ότι «τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια», όμως οι προτάσεις που έκανε δεν τους ικανοποίησαν, με αποτέλεσμα να φύγουν από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των αποζημιώσεων για τις ζημιές του 2023, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας. Βασικό αίτημα των αγροτών της Θεσσαλίας είναι να καταβληθούν οι αποζημιώσεις από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του είπε ότι «μας ενδιαφέρει η επιστροφή του ΕΦΚ να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη και αποτελεσματική, και σκοπός μας είναι να δώσουμε προβλεψιμότητα, ώστε οι αγρότες μας να γνωρίζουν το ύψος της κατανάλωσης του ρεύματος». «Συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό να τα ικανοποιήσουμε» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, έχει αρχίσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ, ενώ είπε ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που κατέθεσε προτάσεις και ενδεχομένως να καταλήξουμε σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σύντομα, και εν όψει των ευρωεκλογών θα αποτελέσει κύριο πεδίο συζήτησης».

Από την πλευρά τους, οι αγρότες υποστήριξαν ότι «δεν είμαστε ικανοποιημένοι σαφέστατα. Εχουν γίνει λίγα πράγματα σε σχέση με τα έργα στις περιοχές που έχουν καταστραφεί». Οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν τη διαφωνία τους ως προς το όριο του πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα, επεσήμαναν ότι εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα στη λίμνη Κάρλα και τη Θεσσαλία δεν θα καλλιεργηθούν και πως οι συνέπειες στην οικονομία θα εμφανιστούν στο προσεχές μέλλον. Ο κ. Μαρούδας στις δηλώσεις του είπε ακόμα σε ό,τι έχει να κάνει με την καταβολή των άμεσων ενισχύσεων πως, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, θα έχουν καταβληθεί μέχρι και τα τέλη Ιουνίου. «Χρειαζόμαστε άμεση ρευστότητα, μια και ξεκινά η νέα καλλιεργητική περίοδος» είπε μεταξύ άλλων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα