Η κίνηση τακτικής από τον Σπίρτζη!

Ζήτησε να ελεγχθεί ο ίδιος από ειδική επιτροπή, στριμώχνοντας τον Καραμανλή και τη Ν.Δ., που τον κατηγορεί για κίνηση εκ του ασφαλούς

Αίτημα να ανοίξει ο δρόμος διερεύνησης τυχόν δικών του ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών υπέβαλε χθες ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, προχωρώντας σε μία κίνηση-έκπληξη, η οποία έρχεται σε αντιδιαστολή με την απόλυτη αδράνεια της Ν.Δ. και προσωπικά του Κώστα Καραμανλή, αλλά εκδηλώνεται και κατόπιν εορτής. Εξάλλου, δεν λείπει και η κριτική από τη Ν.Δ. ότι γίνεται εκ του ασφαλούς.

Ο πρώην υπουργός πέρασε νωρίς το πρωί το κατώφλι του γραφείου του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ζητώντας του την ενεργοποίηση ως προς το πρόσωπό του του άρθρου 86 παρ. 5 του Συντάγματος, που αφορά την ποινική ευθύνη υπουργών. Μιλώντας μάλιστα με τους δημοσιογράφους διευκρίνισε ότι προτείνει τη σύσταση μιας ειδικής επιτροπής, όχι προανακριτικής, η οποία όμως έχει αυτόν το ρόλο και η οποία θα κληθεί να καταθέσει πόρισμα, το οποίο, εάν είναι θετικό, παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο Χρήστος Σπίρτζης στην επιστολή του αναφέρει πως «για να μη μείνει καμία σκιά ως προς τις δικές μου ευθύνες αλλά και για να αποκαλυφθούν έμμεσα οι πραγματικοί υπαίτιοι, ζητώ την ενεργοποίηση, ως προς το πρόσωπό μου, του άρθρου 86 παρ. 5 του Συντάγματος».

Στην επιστημονική υπηρεσία

Σε δήλωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι κάνει το χρέος του στη μνήμη και στον αγώνα που κάνουν οι γονείς για να διερευνηθεί οποιαδήποτε πτυχή, ευχόμενος να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και οι υπόλοιποι υπουργοί. Κατά πληροφορίες, ο Κώστας Τασούλας απευθύνθηκε στην επιστημονική υπηρεσία, καθώς δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο. Σε κάθε περίπτωση, δεν αποκλείεται το αίτημα Σπίρτζη να απορριφθεί. Κι αυτό διότι πηγές του προεδρείου ανέφεραν ότι το Σύνταγμα αναφέρεται σε μη περατωθείσα διαδικασία, από την οποία μπορεί να προκύψει η ειδική επιτροπή με αίτημα του υπουργού. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης, στην περίπτωση Σπίρτζη δεν υπάρχει καμία διαδικασία ανολοκλήρωτη, αφού απορρίφθηκε η πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή.

H πρωτοβουλία Σπίρτζη έριξε νερό στον μύλο της έντασης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, με τις δύο πλευρές να επιδίδονται σε πόλεμο διαρροών και ανακοινώσεων. Το Μέγαρο Μαξίμου, σε συνέχεια και σχετικών αναφορών του Παύλου Μαρινάκη, σημείωσε πως ο Χρήστος Σπίρτζης κάνει μια κίνηση εκ του ασφαλούς, αφού γνωρίζει ότι δεν θα έχει ποινικές συνέπειες, καθώς είναι δεδομένη η παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων που τέλεσε. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως η κεντροδεξιά παράταξη ομολογεί ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία με τον Σπίρτζη.


Δουδωνής: Επιχειρούν συγκάλυψη των ευθυνών

«Ο μόνος φραγμός για τον έλεγχο του Κ. Καραμανλή είναι η κυβερνητική πλειοψηφία» υποστήριξε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής και επέμεινε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της. Μιλώντας στο Talk Radio 98,9 αναρωτήθηκε «τι φοβoύνται η Ν.Δ. και ο Κώστας Καραμανλής και δεν πάνε στην προανακριτική;», ενώ τόνισε πως μεγαλύτερη απόδειξη για την οργανωμένη προσπάθεια της Ν.Δ. να συγκαλύψει τις ευθύνες της είναι η απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση στη Βουλή.


Από το κακό στο χειρότερο η λειτουργία του σιδηροδρόμου

Από το κακό στο χειρότερο πάμε στα τρένα μας, αφού, ενώ όλα έχουν κόψει ταχύτητα και ο κόσμος είναι ακόμη διστακτικός από το δυστύχημα των Τεμπών, έρχεται και η χθεσινή ανακοίνωση που τα ισοπεδώνει όλα.

Λέει η ανακοίνωση: «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Θεσσαλονίκη επέρχονται το Σάββατο (23/3) και την Κυριακή (24/3) λόγω εκτέλεσης εργασιών στον Σ.Σ. Ν. Πόρων από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Hellenic Train, το Σάββατο τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2594 (Λάρισα – Θεσσαλονίκη) και 2595 (Θεσσαλονίκη – Λάρισα) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία με όλες τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις. Επίσης, την Κυριακή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1590 – 1592 (Λάρισα – Θεσσαλονίκη) και 1591 (Θεσσαλονίκη – Λάρισα) καταργούνται μερικώς στο τμήμα Λάρισα – Λιτόχωρο – Λάρισα και οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν με λεωφορεία, χωρίς στάθμευση στον Σ.Σ. Ραψάνη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια συμβουλευτείτε τα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων, την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App) ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών)». Οπως καταλαβαίνετε, τρένα δεν θα έχουμε το Σαββατοκύριακο και όσοι θέλετε να ταξιδέψετε θα πρέπει να μπείτε σε λεωφορεία!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα