Με αιχμηρό τρόπο και εν μέσω εσωκομματικών αναταράξεων, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε στην αντικατάσταση του Μακάριου Λαζαρίδη από τη θέση του εισηγητή για τις δύο κυρώσεις συμβάσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η απόφαση ελήφθη μετά από δημόσια ανάρτηση του βουλευτή Καβάλας, με την οποία επιτέθηκε στον διευθυντή του Νίκου Δένδια, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων «έπαρση» και «αλαζονεία».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαζαρίδης είχε ενημερωθεί εγκαίρως, και συγκεκριμένα μιάμιση ημέρα πριν από τη δημοσιοποίηση του θέματος, ότι έπρεπε να συνεννοηθεί με το γραφείο του Υφυπουργού, καθώς ο Θανάσης Δαβάκης θα εκπροσωπούσε το υπουργείο στη Βουλή κατά τη συζήτηση των κυρώσεων. Παρόλα αυτά, επέλεξε να θέσει το ζήτημα δημόσια, προκαλώντας πολιτική θύελλα.
Για μία ακόμη φορά ο βουλευτής Καβάλας βρίσκεται στο επίκεντρο εσωκομματικής έντασης. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο είχε επιτεθεί δημόσια στον Νίκο Δένδια, ενώ το όνομά του έχει απασχολήσει τη δημόσια συζήτηση και για την υπόθεση του πτυχίου του, παρά τις δικές του διευκρινίσεις.
Μετά από σχετικά τηλεφωνήματα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα κατέληξε στην αντικατάστασή του από τον Γιώργο Αμυρά, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η αναστάτωση και να τηρηθεί η κομματική πειθαρχία.
Το περιστατικό αναδεικνύει εκ νέου το χάος που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να διατηρήσει την πολιτική της συνοχή σε κρίσιμα ζητήματα άμυνας.