Ο Άδωνις πιέζει εμμονικά για συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ
Το «φλερτ» του απελπισμένου: Ο Γεωργιάδης ρίχνει τα δίχτυα του στο ΠΑΣΟΚ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, το πάλαι ποτέ «χρυσό παιδί» του ΛΑΟΣ, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως το μοναδικό σταθερό πολιτικό του δόγμα είναι η διατήρηση της υπουργικής καρέκλας. Πίσω από τις πομπώδεις διακηρύξεις στην εκπομπή του ΕΡΤnews, όπου δήλωσε πως «η Νέα Δημοκρατία θα κατακτήσει τον στόχο της αυτοδυναμίας», ο υπουργός Υγείας φανέρωσε την πραγματική αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου μπροστά στην κυβερνητική φθορά. Ξορκίζοντας την εκλογική κατάρρευση, έσπευσε να ρίξει γέφυρες απελπισίας, ομολογώντας κυνικά πως «το μόνο κόμμα με το οποίο θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε είναι το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη». Η σπουδή του να προετοιμάσει το έδαφος για συγκυβέρνηση με αυτούς που κάποτε λοιδορούσε, δείχνει ότι η εμμονή του για την εξουσία ξεπερνά κάθε ιδεολογική γραμμή.
Η προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της κυβερνητικής πολιτικής αγγίζει τα όρια της πρόκλησης. Κουνώντας το δάχτυλο στους πολιτικούς του αντιπάλους, δήλωσε ανερυθρίαστα: «Πιο πολύ αλαζόνες στην αντιπολίτευση παρά στην κυβέρνηση. Βρίσκουν λεφτά εκεί που δεν υπάρχουν, κατηγορούν την κυβέρνηση για το ότι έχει σήμερα συννεφιά… Δεν είναι όλα αυτά αλαζονεία;». Πρόκειται για το απόλυτο μνημείο υποκρισίας από έναν υπουργό μιας κυβέρνησης που αρνείται πεισματικά να αναλάβει τις ευθύνες της για την ακρίβεια, την κατάρρευση του ΕΣΥ και την καθημερινή εξαθλίωση των πολιτών, βαφτίζοντας τη δίκαιη κοινωνική οργή ως «αλαζονεία της αντιπολίτευσης».
Ακόμη και στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, η στάση του υπαγορεύεται αποκλειστικά από την ανάγκη να παραμείνει αρεστός στον στενό πρωθυπουργικό πυρήνα. Γι’ αυτό έσπευσε να διαχωρίσει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, αναφέροντας πως «άλλος ο κ. Σαμαράς και άλλος ο κ. Καραμανλής, μην τους ταυτίζουμε», μοιράζοντας εύσημα στον δεύτερο για να υπερασπιστεί το κυβερνητικό αφήγημα στα εθνικά θέματα. Ο στόχος του είναι προφανής: να λειτουργήσει ως ασπίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στην εσωστρέφεια, εξασφαλίζοντας ότι με ένα βολικό δεκανίκι από το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος δεν θα χάσει ποτέ τη θέση του στο υπουργικό συμβούλιο