Ανθοϊάματα Bach: για την αλλαγή του τρόπου σκέψης & των πεποιθήσεων

Η έννοια της «αλλαγής στον τρόπο σκέψης» αναφέρεται στη μεταβολή των διεργασιών που ελέγχουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αντιλαμβανόμαστε πληροφορίες και λαμβάνουμε αποφάσεις.

Η αλλαγή στον τρόπο σκέψης μπορεί να περιλαμβάνει την αλλαγή των σκέψεων και των πεποιθήσεων που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται κανείς τον εαυτό του και την σχέση του με τους άλλους, την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας και της ζωής, την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης, την διαχείριση του στρες κ.ά.

Καθημερινές σκέψεις που σχετίζονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, την έλλειψη χρόνου, τις οικονομικές δυσκολίες, τις δυσκολίες με τον εαυτό, δημιουργούν στρες, συναισθήματα άγχους και απογοήτευσης τα οποία εκδηλώνονται ακόμη και με σωματικά συμπτώματα ή σοβαρές διαταραχές.

Προσπάθεια αλλαγής του τρόπου σκέψης

Η προσπάθεια «αλλαγής του τρόπου σκέψης» εστιάζει στην εξήγηση της παράλογης σκέψης. Όταν υπάρχει ανακρίβεια, ή οι σκέψεις είναι λανθασμένες ή παράλογες, τότε είναι απαραίτητο να γίνει μια αναθεώρηση και αναδιοργάνωση της σκέψης.

Το ζητούμενο είναι η αντικατάσταση των αυτόματων αρνητικών σκέψεων, μη ρεαλιστικών πεποιθήσεων, με πιο ρεαλιστικές και θετικές σκέψεις. Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο τρόπος που σκεφτόμαστε επηρεάζει τα συναισθήματα μας, την συμπεριφορά μας και κατ’ επέκταση και το περιβάλλον γύρω μας.

Βοήθεια με την χρήση ανθοϊαμάτων bach

Τα Ανθοϊάματα Bach μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την αλλαγή για να «ξεκολλήσετε» από προβλήματα και τις παγιωμένες συμπεριφορές ή σκέψεις που σας κρατούν πίσω στην εξέλιξη σας και στην καθημερινότητα σας, στη σχέση με τον εαυτό σας και στις σχέσεις με τους άλλους γύρω σας.

Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικά από τα Ανθοϊάματα Bach, από τους χιλιάδες συνδυασμούς που θα μπορούσαν να γίνουν, που βοηθούν στην συνειδητοποίηση του λάθους τρόπου σκέψης και στην αντικατάσταση τους με ένα πιο ισορροπημένο και θετικό τρόπο σκέψης.

Pine

Η μόνιμη ανάληψη ευθύνης για όλα. Το άτομο κατηγορεί αυτόματα τον εαυτό του και νιώθει ενοχές. Ενοχικά συναισθήματα που αγγίζουν την υπερβολή εκεί που άλλοι άνθρωποι για τις ίδιες καταστάσεις δεν θα ένιωθαν το ίδιο. Ή ακόμα, η ανάληψη ευθύνης και ενοχής, για πράγματα και καταστάσεις που δεν αφορούν τον ίδιο τον άνθρωπο αλλά τους άλλους ανθρώπους γύρω του.

Rock water

Μείωση των «Πρέπει» στον εαυτό και στους άλλους. Τα «πρέπει» αρχίζουν και ορίζουν τον άνθρωπο και όλη του την καθημερινότητα. Τοποθετούν υψηλά τον πήχη των απαιτήσεων, αρνούμενοι στον εαυτό τους ακόμα και μικρές απολαύσεις της ζωής με τον φόβο μη βγουν εκτός του καθορισμένου πλαισίου.

Honeysuckle

Παραμονή στο «Εδώ και τώρα». Αυτό σημαίνει ότι η σκέψη μας δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται στο παρελθόν και στο τι δεν πήγε καλά σε ανάλογες καταστάσεις, αλλά ούτε και σε ανάλογα σενάρια καταστροφής για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Willow

Συνειδητή επικέντρωση στο θετικό. Συνήθως οι άνθρωποι επικεντρώνονται στο «τι δεν πάει καλά»! Κι έτσι τα προβλήματα γίνονται αξεπέραστα και άλυτα. Νιώθουν αδικημένοι από τους άλλους ή από τον Θεό και βλέπουν το ποτήρι «μισοάδειο» και ποτέ «μισογεμάτο».

Ζητήστε συμβουλές από την Χαρούλα Κουβατσέα, η οποία είναι πιστοποιημένη Σύμβουλος του Ιδρύματος Bach της Αγγλίας (BFRP) και λειτουργεί σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας του Ιδρύματος Bach.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα