Οι πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έτσι κι αλλιώς δεν ήταν με το μέρος του Παναθηναϊκού και επιβεβαιώθηκαν χτες το βράδυ υπέρ της Μάλαγα με το 0-0, που μέτρησε υπέρ της, στον επαναληπτικό του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας.
Οι Ισπανοί, με οδηγό το 2-0 του πρώτου αγώνα, κράτησαν χτες τον έλεγχο του παιχνιδιού στα όρια της τυπικής διαδικασίας και εξασφάλισαν αυτοί το εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τον Παναθηναϊκό να περιμένει πλέον την κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ την Παρασκευή το μεσημέρι.
Μπροστά στους 35. 000 θεατές, που χειροκρότησαν έως το τέλος τις προσπάθειες των παικτών του Φερέιρα αναγνωρίζοντας τη δύσκολη αποστολή τους, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φορτσάτος και με καλό ρυθμό στα πρώτα 10 λεπτά, όμως η μάχη στο πρώτο εικοσάλεπτο, με στόχο τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, έβγαλε νικήτρια τη Μάλαγα, η οποία είχε συνεχόμενες τελικές προσπάθειες στην «πράσινη» εστία, χωρίς ωστόσο να απειληθεί σοβαρά ο Καρνέζης, εκτός από μία περίπτωση.
Ο Φερέιρα ξεκίνησε με 4-3-3 για να αιφνιδιάσει τον Πελεγκρίνι, εγκαταλείποντας το 4-2-3-1. Η επιθετική τριάδα πάντως με τους Φορναρόλι, Σισοκό και Χριστοδουλόπουλο έμεινε αποκομμένη από την ανάπτυξη της ομάδας, η οποία γινόταν κυρίως από τα πλάγια, χωρίς επιτυχία, με τους Σπυρόπουλο και Βύντρα. Η Μάλαγα στο πρώτο μέρος ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να απειλήσει από το γύρισμα του Σπυρόπουλου στα πρώτα λεπτά στην ισπανική περιοχή, αλλά και με το απευθείας φάουλ από εξαιρετική θέση του Χριστοδουλόπουλου στο 19′, όμως σπατάλησε και τις δύο προσπάθειες. Οπως και οι παίκτες της ισπανικής ομάδας στο 34′, μπροστά στην εστία του Καρνέζη, με τον Χριστοδουλόπουλο να προλαβαίνει επί της γραμμής, στη μοναδική εντός εστίας τελική προσπάθειά τους από τις συνολικά επτά στο πρώτο 45λεπτο. Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να απειλήσει σοβαρά τον Καμπαγέρο.
Η Μάλαγα μπήκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να τελειώσει από νωρίς την πρόκριση. Το σουτ του καλύτερου ποδοσφαιριστή της (μαζί με τον Χοακίν) Τουλαλάν στο 52′ ήταν το καλύτερο στο ματς και λίγο έλειψε να βάλει μπροστά τους Ισπανούς. Ο Φερέιρα γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1, με τον Μαυρία στο γήπεδο αριστερά, τον Χριστοδουλόπουλο δεξιά και τον Σισοκό ελεύθερο πίσω από τον Φορναρόλι. Το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στο 56′ απείλησε, όπως και του Χοακίν στο 82′. Ο Ουέλιγκτον ήταν οφσάιντ και σωστά δεν μέτρησε η προσπάθειά του στο 87′ και η ιστορία τελείωσε «αθόρυβα» χωρίς γκολ.
Αντώνης Κατσαρός, Θοδωρής Λινάρδος

