Δεύτερη παρτίδα μολότοφ στο ΑΠΘ

Από χώρος διάδοσης των επιστημών το ΑΠΘ μετατράπηκε σε «οπλοστάσιο». Σε λιγότερο από 24 ώρες βρέθηκαν συνολικά 33 βόμβες μολότοφ στις εγκαταστάσεις, αλλά και γύρω από το πανεπιστήμιο.

Πολίτης που περπατούσε στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή, επί της οδού Εθνικής Αμύνης, κάλεσε το μεσημέρι της Κυριακής την Αμεση Δράση και ανέφερε ότι εντόπισε κάποια μπουκάλια που έμοιαζαν με μολότοφ.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες των Τμημάτων Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος και Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για 13 βόμβες μολότοφ, που μάλιστα ήταν έτοιμες για χρήση. Τα μπουκάλια ήταν γεμάτα με εύφλεκτο υγρό και στο στόμιο της κάθε φιάλης ήταν τοποθετημένα κομμάτια υφάσματος που λειτουργούν σαν φιτίλι.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, εργαζόμενος της εταιρίας φύλαξης του ΑΠΘ εντόπισε μεταξύ των κτιρίων της Βιολογικής και της Φυσικομαθηματικής Σχολής ένα πλαστικό κιβώτιο που περιείχε 20 βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο παρέλαβαν τις μολότοφ και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ήταν τελευταίας γενιάς. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., για την κατασκευή των 17 βομβών χρησιμοποιήθηκαν γυάλινες φιάλες των 750 ml, τις οποίες οι άγνωστοι δράστες γέμισαν με εύφλεκτο υγρό, ενώ στο στόμιο είχαν προσαρμόσει ύφασμα. Οι υπόλοιπες τρεις βόμβες φτιάχτηκαν με πλαστικές φιάλες, στις οποίες είχαν προσαρμοστεί με αυτοκόλλητη ταινία ισχυρές κροτίδες και μεταλλικές βίδες.

Οι συγκεκριμένες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές, ενώ θεωρούνται πιο επικίνδυνες από τις κοινές, καθώς οι μεταλλικές βίδες εκτοξεύονται σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου εκρήγνυνται και, εφόσον καταλήξουν φλεγόμενες σε ανθρώπινο σώμα, προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς.

Οι αστυνομικοί τώρα προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη αυτών που κατασκεύασαν τις μολότοφ, και εξετάζουν διάφορα σενάρια για τη χρησιμοποίησή τους.

Θάνος Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα