Οι νέοι ήταν ωραίοι, αλλά ο παλιός παραμένει αλλιώς! Ο Αριέλ Ιμπαγάσα πήρε την «μπαγκέτα» του στο 66΄ και μέσα σε τέσσερα λεπτά έδωσε ρυθμό στον Ολυμπιακό, μοίρασε δύο ασίστ και οδήγησε την ομάδα του Πειραιά στη νίκη με 4-2 επί του Πλατανιά στο Καραϊσκάκη. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ερνάν Πέρες που σκόραρε (70΄), όπως και οι Βαλντές (68΄) και Μαρκάνο (78΄) που πέτυχαν τα πρώτα γκολ τους με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» μετά τη μεταγραφή τους την περίοδο του Ιανουαρίου, ενώ το όγδοο γκολ του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Ολαϊτάν (28΄). Σκόρερ για τους Χανιώτες, στο ντεμπούτο του Αγγελου Αναστασιάδη στο πάγκο, οι Τόρες (37΄) και Βλαχοδήμος (72΄).
Τον απόλυτο έλεγχο είχαν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι. Ο Πέρες ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο το σκορ άνοιξε με πλασέ στο 28ο λεπτό ο φορμαρισμένος Ολαϊτάν. Το γκολ ενίσχυσε την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα του Πλατανιά ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Ομως αντί για το 2-0 έγινε το 1-1 στο 37΄ με κεφαλιά του Τόρες.
Στο δεύτερο ημίχρονο, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να διασπάσει την αμυντική λειτουργία των (πολύ καλά στημένων) φιλοξενούμενων, ο Μίτσελ ανακάτεψε την τράπουλα ρίχνοντας στο παιχνίδι (αρχικά) τον Νέλσον Βαλντές και (έπειτα) τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Οι κινήσεις του Ισπανού τεχνικού έφεραν άμεσα αποτελέσματα. Ο «Κάνιο», δύο λεπτά αφότου πάτησε το χορτάρι, έκανε την κάθετη πάσα και ο Βαλντές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-1) στο 68΄. Και δεν σταμάτησε εκεί ο Ιμπαγάσα, ο οποίος στο 70΄ σέρβιρε στον Πέρες και εκείνος με δυνατή κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Στο 72΄ ο Βλαχοδήμος (έκανε καλό παιχνίδι απέναντι στην ομάδα που ανήκει) με εξαιρετικό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Ρομπέρτο μειώνοντας σε 3-2, ενώ το τελικό σκορ (4-2) διαμόρφωσε με κεφαλιά ο Ιβάν Μαρκάνο στο 78΄.
Δεν απέφυγαν τα λάθη ο Κάμπαξης και οι βοηθοί του Αλεξέας και Κουρομπύλια.
Σκόρερ: Ολαϊτάν (28΄), Βαλντές (68΄), Πέρες (70΄), Μαρκάνο (78΄) – Τόρες (37΄), Βλαχοδήμος (72΄)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου (66΄ Ιμπαγάσα), Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μπονγκ, Εντινγκά, Μανιάτης, Ολαϊτάν (73΄ Μασάντο), Πέρες, Ντομίνγκες (57΄ Βαλντές), Σαβιόλα.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες (79΄ Κάταϊ), Δημήτρης, Μπέλιτς, Τόρες (84΄ Σουκιάς), Βλαχοδήμος, Γουνδουλάκης, Ινκούμ (72΄ Θέρα), Γιαχία, Φαΐσκα, Τετέ.


