Σε φιάσκο εξελίχθηκε η πρώτη μέρα της ψηφοφορίας (που γίνεται στο ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου) για την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), καθώς λίγες ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας και ενώ είχαν ήδη ψηφίσει περίπου 200 γιατροί, η εφορευτική επιτροπή εντόπισε διπλοεγγραφές ονομάτων στα ψηφοδέλτια!
Ετσι, αμέσως σταμάτησαν οι εκλογές και έκλεισαν οι πόρτες ώσπου να αδειάσουν οι κάλπες και να τυπωθούν νέα, διορθωμένα, ψηφοδέλτια. Οπως διαπιστώθηκε, τα ονόματα των υποψηφίων της παράταξης που πρόσκειται στη ΔΗΜ.ΑΡ. είχαν τυπωθεί και σε ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων, λάθος που «τίναξε στον αέρα» τη διαδικασία και υποχρέωσε τους γιατρούς που είχαν ήδη ψηφίσει να κληθούν να επιστρέψουν στο ποδηλατοδρόμιο, λίγο μετά τις 11.30, όταν ξεκίνησε πάλι η διαδικασία.
«Περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη της ψηφοφορίας προέκυψε ένα πρόβλημα με τα ψηφοδέλτια και χρειάστηκε να διακόψουμε. Τελικά, μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις, αρχίσαμε από το μηδέν και δώσαμε παράταση μιας ώρας στην ψηφοφορία» είπε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του ΙΣΑ (και εκ νέου υποψήφιος) Γιώργος Πατούλης.
Εκνευρισμός
Ωσπου να βρεθεί λύση ο εκνευρισμός ήταν διάχυτος, ενώ δεν έλειψαν και οι αντεγκλήσεις μεταξύ υποψηφίων αριστερών παρατάξεων και γιατρών – μελών της Χρυσής Αυγής. Το ενδιαφέρον των γιατρών για τη διαδικασία εξέπληξε πάντως ευχάριστα τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, που εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Οι κάλπες για το νέο Δ.Σ. του ΙΣΑ κλείνουν σήμερα το απόγευμα (στις 19.00, εκτός απροόπτου), ενώ ως αργά το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθούν και τα τελικά αποτελέσματα. Την πρώτη θέση διεκδικούν η ΔΗΚΙ – ΙΣΑ του Γιώργου Πατούλη και η ΝΙΚΙ – ΙΣΑ του Γιώργου Ελευθερίου, ενώ ρυθμιστής των εξελίξεων θεωρείται η παράταξη Θα Πούμε την Αλήθεια – Ιατρική Κίνηση Αλληλεγγύης του Ευρυπίδη Μπιρλιράκη (όλες προσκείμενες στη Ν.Δ.). Στην υπόλοιπη χώρα, οι εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη νέων Δ.Σ. στους ιατρικούς συλλόγους «κύλησαν» χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Γεράσιμος Κόντος


