Με αδημονία περιμένει ο εγχώριος και ο διεθνής επιστημονικός κόσμος αλλά και οι απανταχού αρχαιολάτρες τις αυριανές ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την πορεία των ανασκαφικών εργασιών στον λόφο Καστά από τα χείλη της κυρίας Αννας Παναγιωταρέα.
Στις 13.00 στο Μουσείο της Αμφίπολης, εκεί όπου τους τελευταίους μήνες πραγματοποιείται ένα μικρό αρχαιολογικό θαύμα με την αποκάλυψη σπουδαίων ευρημάτων, η κυρία Παναγιωταρέα θα δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανασκαφές, ενώ θα γίνει γνωστό και το όνομα του πανεπιστημιακού ιδρύματος που θα αναλάβει επισήμως -διότι κάποιες ανεπίσημες δοκιμές έχουν γίνει- τη γεωφυσική διασκόπηση, την ακτινογραφία του τύμβου Καστά δηλαδή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικά υπάρχουν και άλλοι τάφοι εντός του μνημείου. Μια έρευνα, που όπως λένε οι γνωρίζοντες, θα βοηθήσει σημαντικά το επιστημονικό προσωπικό, δίνοντας νέα ώθηση στις εργασίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποχωμάτωση στον τρίτο θάλαμο συνεχίζεται πάντως κανονικά.
Να σημειωθεί ότι σήμερα στην Αμφίπολη θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με βασικά θέματα τη βράβευση της αρχαιολόγου και υπεύθυνης για την ανασκαφή στην Αμφίπολη Κατερίνας Περιστέρη, αλλά και τη συμβολική οικονομική ενίσχυση των εργασιών.
