Το Κίνημα Παπανδρέου παρουσίασε (μέσω facebook) πιο… έγκυρο γκάλοπ που τον φέρνει τρίτη δύναμη, με 4,8%!
Οργισμένοι εμφανίζονται στο στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες το ΚΙΔΗΣΟ εμφανίζεται με ποσοστά της τάξεως του 2,5%. Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού εκτιμούν ότι πρόκειται για «αριθμούς που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα», καθώς στα χέρια τους έχουν άλλες μετρήσεις, κατά τους ίδιους, πιο… έγκυρες.
Ο Πεταλώτής
Μία εξ αυτών παρουσίασε χθες μέσω facebook ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Πεταλωτής, σύμφωνα με την οποία το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού φθάνει το 4,8% και μάλιστα είναιτρίτη κατά σειρά πολιτική δύναμη.
«Δημοσκοπήσεις… τέσσερις ημέρες μετά την ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ημέρες κατάρτισης ψηφοδελτίων αλλά και δημοσκοπήσεων, μόλις τέσσερις ημέρες από την ίδρυση του Κινήματός μας. Τις δημοσκοπήσεις των ελληνικών ΜΜΕ τις είδαμε και θα τις σχολιάσουμε σε εκπομπές, σταθμούς κ.λπ. Σήμερα, όμως, η J.P. Morgan, εταιρία επενδύσεων, με ακριβείς και ελεγμένες αναλύσεις και με πηγή της δημοσκόπησης την εταιρία δημοσκοπήσεων PRO OLYMPIC CIRCLES δίνει στο ΚΙΝΗΜΑ μας ποσοστό 4,8%. Ακολουθούν 4% το ΠΟΤΑΜΙ, 2,5% οι ΑΝ.ΕΛ. και 2,2% Πασοκ-ΔΗΜΑΡ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ Πεταλωτής.
Την ίδια ώρα, πάντως, συνεχίζεται (με σαφώς μικρότερη ένταση) η είσοδος στελεχών από το ΠΑΣΟΚ στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Αρκετά τοπικά στελέχη από τα Ιωάννινα συντάχθηκαν με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στην Αρτα με κοινή δήλωση γνωστοποίησαν τις παραιτήσεις τους οκτώ μέλη της Ν.Ε. και της Νομαρχιακής Νεολαίας, ενώ στην Πρέβεζα τόσο η γραμματέας της Νομαρχιακής Μαρίνα Ντούσκα όσο και ο αναπληρωτής γραμματέας Κώστας Σταύρος αποχαιρέτησαν το ΠΑΣΟΚ.
ΑΝ.ΕΛ: Κλειδώνουν τα ονόματα
Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάρτιση των ψηφοδελτίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ, ενώ θα συμμετέχουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Γιώργος Βάμβουκας, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε.τ. Φώτης Μακρής και ο Κώστας Ντάλιος, επικεφαλής του κόμματος ΛΕΥΚΟ, που συνεργάζεται με τους ΑΝ.ΕΛ.
Υποψήφιοι θα είναι επίσης ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κριστόφ Βαζέχα, ο Περικλής Νεάρχου, πρέσβης ε.τ., ο Δαμιανός Βασιλειάδης, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΚ, ο Γαβριήλ Αβραμίδης, βουλευτής προερχόμενος από το Αρμα Πολιτών, όχι όμως και ο επικεφαλής του κόμματος Γιάννης Δημαράς.
Σε χθεσινή δήλωσή του ο Πάνος Καμμένος ανέφερε: «Οι τελευταίες μεταγραφές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύουν ότι τα δύο κόμματα έχουν ενωθεί εις σάρκαν μίαν. Είναι χαρακτηριστικό πλέον ότι αυτά που τους ένωναν στη Siemens, αυτά που τους ένωναν στην αλληλοκάλυψη των σκανδάλων τούς ενώνουν πλέον σε κοινά ψηφοδέλτια».
Αλέξανδρος Διαμάντης



