Και άλλο θέμα ηθικής τάξης για τον Κατρούγκαλο, που βρίσκεται πάλι εκτεθειμένος
Νέο φάουλ του Γιώργου Κατρούγκαλου. Διόρισε δύο από τους δικηγόρους συνεργάτες που είχε στη δικηγορική εταιρία του στο πολιτικό γραφείο του ως ειδικούς συμβούλους. Κι αυτό τη στιγμή που επιχειρεί να απαντήσει στα δημοσιεύματα που τον φέρουν να υπέγραψε ιδιωτικά συμφωνητικά με απολυμένους ή διαθέσιμους δημοσίους υπαλλήλους με προμήθεια 12%, λέγοντας ότι η δικηγορική δραστηριότητά του ανεστάλη από τον Ιούνιο του 2014, όταν εξελέγη ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Αποδεικνύεται δηλαδή ότι ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος μπορεί να μη διατηρεί πλέον σχέση με τη δικηγορική εταιρία, όπως ισχυρίζεται, αλλά μέρος αυτής «μετακόμισε» στο πολιτικό γραφείο του. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν ΔΙΔΚ/6502/06-03-2015 απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πρόσφατα αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια, από 27 Ιανουαρίου του 2015 διορίστηκαν σε θέσεις ειδικών συμβούλων του κ. Κατρούγκαλου οι Δάφνη Ακουμιανάκη, Ανδριανή Ζωμένου και Αγγελική Μηλιάκου. Οι δύο τελευταίες, δικηγόροι, είναι συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου «Παπακωνσταντίνου και Συνεργάτες», από το οποίο αποχώρησε ο κ. Κατρούγκαλος, όταν εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βιογραφικό της κυρίας Μηλιάκου, «ξεκίνησε την άσκησή της τον Νοέμβριο του 2010 με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο και από τον Αύγουστο του ίδιου έτους έχει ενταχθεί στους συνεργάτες της δικηγορικής εταιρίας “Απ. Παπακωνσταντίνου – Ελ. Κουτσίμπου – Γ. Κατρούγκαλος και Συνεργάτες”. Ο διορισμός των συγκεκριμένων δικηγόρων στο πολιτικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου δεν είναι κάτι το μεμπτό, ακόμη κι αν συνεχίζουν να συνεργάζονται με την εν λόγω δικηγορική εταιρία, ιδίως όταν, σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια, εξαιρούνται από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος και «τους επιτρέπεται να ασκούν από 27/01/2015, παράλληλα με τα καθήκοντα του ειδικού συμβούλου, το επάγγελμα του δικηγόρου».
Τίθεται, ωστόσο, θέμα ηθικής τάξεως και πρόκειται για ένα επιπλέον στοιχείο που αφήνει έκθετο τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.



