Βόμβα για το Ολυμπιακός- Βέροια 3-0

Ο ανακριτής θεώρησε «στημένο» το ματς που έγινε το 2013 έπειτα από τις καταθέσεις Ν. Γεωργέα και Δ. Καλαϊτζίδη

Με την ανάκριση για την «εγκληματική οργάνωση» να έχει μπει στην τελική της ευθεία, οι αποκαλύψεις για τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Δικαιοσύνη για την υπόθεση είναι καταιγιστικές. Ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει καλέσει τον πρόεδρο της Βέροιας Γιώργο Αρβανιτίδη (έλαβε προθεσμία για τις 7 Μαΐου) και τον γενικό διευθυντή της ομάδας Γιώργο Λάναρη (έχει λάβει προθεσμία εντός του Μαΐου) σχετικά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια (τελικό αποτέλεσμα 3-0) στις 6 Ιανουαρίου 2013.

Το συγκεκριμένο ματς ήταν ύποπτο για χειραγώγηση, καθώς, σύμφωνα με ειδικούς του στοιχήματος, στον συγκεκριμένο αγώνα παίχτηκαν 6.000.000 ευρώ και τα μισά από αυτά στο ημίχρονο. Ο ανακριτής ερεύνησε τον συγκεκριμένο αγώνα και ειδικά την καταγγελία ότι στο ημίχρονο, όταν το σκορ ήταν 0-0, δόθηκε εντολή από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ στους παίκτες και στην τεχνική ηγεσία να χάσουν το παιχνίδι, και μάλιστα με τελικό σκορ over.

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της ομάδας της Βέροιας φέρεται ότι μπήκε στο ημίχρονο του αγώνα στα αποδυτήρια του γηπέδου Καραΐσκάκη, όπου πραγματοποιούνταν το ματς, και έδωσε τη σχετική εντολή σε παίκτες και τεχνική ηγεσία. Ο κ. Ανδρεάδης κάλεσε για να καταθέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα τον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας της Βέροιας και νυν της ΑΕΚ Νίκο Γεωργέα και τον πρώην προπονητή της ΠΑΕ και νυν του Αρη Δημήτρη Καλαϊτζίδη, προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη στον συγκεκριμένο αγώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο επιβεβαίωσαν το συμβάν, γεγονός που, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του αγώνα, φέρεται ότι οδήγησαν τον ανακριτή στο συμπέρασμα πως το παιχνίδι ήταν «στημένο». Κατά το δεύτερο ημίχρονο του επίμαχου αγώνα (στο 49′), ο Νίκος Γεωργέας αντικαταστάθηκε -έπειτα από δικό του αίτημα- από τον τότε προπονητή της ομάδας από τον Καλογέρη. Λίγο αργότερα, στο 54′, ο Μήτρογλου άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, ενώ στη συνέχεια αντικατάσταση ζήτησε και ο Παντελής Καφές.
Στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα, μπήκαν ακόμα δύο γκολ, στο 86′ από τον Τζιμπούρ και στο 91′ από τον Παντέλιτς, και τελικά το παιχνίδι έληξε… over! Η «παρέλαση» των κατηγορουμένων από το γραφείο του ανακριτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αρχές Μαΐου, όταν η πλειονότητα των κατηγορουμένων θα απολογηθεί ενώπιόν του μετά τις προθεσμίες που έλαβε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα