Χαρούμενη και συγκλονισμένη, δήλωσε η ίδια. Αποφυλακίστηκε και μένει στο Χαλάνδρι με τον γιο της
Ρεπορτάζ
Βάσω Παλαιού
Η ώρα της πολυπόθητης ελευθερίας ήρθε για τη Βίκυ Σταμάτη αργά χθες το απόγευμα. Με το αποφυλακιστήριο στο χέρι, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου βγήκε από τις Φυλακές Κορυδαλλού χαρούμενη αλλά και… συγκλονισμένη! «Δεν ήμουν σε διακοπές, ήμουν στο ψυχιατρείο» ανέφερε στους δημοσιογράφους, οι οποίοι την περίμεναν στην πύλη των Φυλακών Κορυδαλλού.
Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους ανθρώπους της Δικαιοσύνης αλλά και στους δικηγόρους της Φραγκίσκο Ραγκούση και Γιάννη Παγορόπουλο, οι οποίοι «τη βοήθησαν να εγκαταλείψει το κολαστήριο» έπειτα από τρισήμισι χρόνια κράτησης.
Εμφανώς συγκινημένη, πρόσθεσε: «Εύχομαι το παιδί μου να βγει σε μία κοινωνία λύκων ως λιοντάρι. Αφήστε με να πάω να εισπνεύσω το άρωμά του, με περιμένει». Είπε, ακόμα, πως όσοι δεν την στήριξαν της έκαναν καλό γιατί τα κατάφερε μόνη της.
Η απόφαση
Η λύση για την αποφυλάκισή της ήρθε ελέω… capital controls! O Γιάννης Παγορόπουλος, κάνοντας χρήση της υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου 2015, με την οποία ανεστάλη εξαιτίας των τραπεζικών περιορισμών έως τις 31 Οκτωβρίου 2015 η καταβολή εγγυήσεων που επιβάλλεται σε αποφυλακισθέντες, πήρε το πράσινο φως από τις δικαστικές Αρχές για την απελευθέρωση της Βίκυς Σταμάτη.
Το τελευταίο εμπόδιο ήταν η κατάθεση του διαβατηρίου της, το οποίο εντοπίστηκε στο σπίτι του αδελφού της και όχι στο παλάτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οι δικηγόροι της κατάφεραν να το πάρουν στα χέρια τους και μετά την προσκόμισή του στις Αρχές, η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε!
Πλέον, θα διαμένει με τον γιο της σε διαμέρισμα στην περιοχή του Χαλανδρίου, το οποίο ανήκει στην οικογένειά της. Η ίδια, μάλιστα, ζήτησε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να μην ασχοληθούν άλλο μαζί της.


