Με επιστολή στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον υφυπουργό Αθλητισμού, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον αθλητικό εισαγγελέα, ο Γιάννης Αλαφούζος τούς καλεί να αναλάβουν δράση προκειμένου να εφαρμοστούν οι νόμοι.
«Με την ανοχή τους, την υποχωρητική στάση τους και τον ενδεχόμενο συνυπολογισμό πολιτικού κόστους, γίνονται συνυπεύθυνοι για την καταστροφή του ποδοσφαίρου και την πλήρη επικυριαρχία της εγκληματικής οργάνωσης» επισημαίνεται, όπως και ότι απαίτηση όλων πρέπει να είναι η ισονομία. Με αφορμή τη διαιτησία του Παππά στο (προχθεσινό) ματς Κυπέλλου Απόλλων-Ολυμπιακός, όπου, όπως αναφέρεται, «υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος με ενέργειες του διαιτητή, που δεν νοούνται ως ανθρώπινα λάθη, αλλά παραπέμπουν σε άλλα κίνητρα», ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την τελευταία πενταετία το ελληνικό ποδόσφαιρο συγκλονίζεται από: Συνομιλίες μέσω κινεζικών και πακιστανικών κινητών τηλεφώνων προέδρων ομοσπονδιών και συλλόγων, υπόγειες συναλλαγές και απροκάλυπτες εξυπηρετήσεις από διαιτητές και παράγοντες, ανατινάξεις φούρνων, ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων, ευθείες απειλές και ύβρεις μέσα από οπαδικές εφημερίδες, εκβιασμούς παραγόντων του ποδοσφαίρου.
»Ολα αυτά μαρτυρούν τη δράση ενός παρακράτους, που δομείται και δρα με όλα τα χαρακτηριστικά μιας εγκληματικής οργάνωσης, στα ίχνη της οποίας βρίσκεται από καιρό η Δικαιοσύνη, χωρίς όμως να έχει καταφέρει μέχρι σήμερα έστω και να την περιορίσει. Η κατάσταση δυστυχώς χειροτερεύει καθημερινά και δραματικά. Η Δικαιοσύνη, που όφειλε να έχει επιδιώξει την κάθαρση, βαδίζει αργά, ενώ μένουν σκιές για την αμεροληψία ορισμένων εκ των λειτουργών της.
»Αποτέλεσμα, κακουργηματικά κατηγορούμενοι κατέχουν τις ίδιες θέσεις, ρυθμίζουν ακλόνητοι τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν διστάζουν να παραβιάζουν ακόμα και περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί. Λειτουργούν ως κράτος εν κράτει και νέμονται κολοσσιαία ποσά από παράνομες δραστηριότητες, όπως ο στοιχηματισμός».
Δηλώσεις για τη διαιτησία έκανε και ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Σταμάτης Βελλής: «Υπάρχει κλίμα στη διαιτησία ότι, αν δυσαρεστήσεις τον Ολυμπιακό, δεν θα προοδεύσεις, δεν θα προχωρήσεις στο μέλλον. Πιστεύω ότι οι διαιτητές λειτουργούν υπό καθεστώς τρόμου, και, αν δημιουργήσουν πρόβλημα, δεν θα προχωρήσουν στο μέλλον» τόνισε.
Ο κ. Βελλής άφησε αιχμές και για το κοουτσάρισμα του Μπάμπη Τεννέ στον συγκεκριμένο αγώνα, γεγονός που οδήγησε τον τελευταίο στην παραίτηση από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα.

