Το έθιμο του Αϊ-Γιάννη του Κλήδονα (καζάνι) ανάβιωσαν άλλη μία φορά οι Αθηναίοι, γελώντας, χορεύοντας και πηδώντας πάνω από τις φωτιές, υπό τον ρυθμικό ήχο των τυμπάνων. Οπως κάθε χρόνο, δεκάδες Αθηναίοι συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος την περασμένη Παρασκευή για να αναβιώσουν το έθιμο του Αϊ-Γιάννη του Ριγανά ή Κλήδονα, που, κατά την παράδοση, συνδέεται με το θερινό ηλιοστάσιο.
Οι παρευρισκόμενοι έκαψαν τα μαγιάτικα στεφάνια και χόρεψαν γύρω από τη φωτιά, ενώ πολλοί τολμηροί ξεκίνησαν τα άλματα πάνω από τις φλόγες.
Προηγήθηκε η αναβίωση του εθίμου με το αμίλητο νερό, που έφερνε στο κιούπι ο Γιάννης της οικογένειας, ο οποίος έπρεπε να παραμείνει σοβαρός, παρά τα πειράγματα των γειτόνων. Το νερό το έριχναν στον κλήδονα και έβαζαν μέσα προσωπικά αντικείμενα των μελών της οικογένειας για καλή τύχη, ύστερα στηνόταν χορός και πηδούσαν πάνω από τις φωτιές που άναβαν, ξορκίζοντας έτσι τις αρρώστιες.


