Aρχίζει και πάλι (σήμερα) το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα «θαλασσοδάνεια» που δόθηκαν σε κόμματα και Μedia
Με την κατάθεση του Παναγιώτη Ψυχάρη, γιου του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη και μετόχου του Mega, αρχίζει και πάλι το έργο της σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα «θαλασσοδάνεια» που έλαβαν από τις τράπεζες τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ. Η επανέναρξη της εξεταστικής συμπίπτει με τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών και αυτό προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη διαδικασία, ιδίως όσον αφορά τους ιδιοκτήτες καναλιών που θα κληθούν να καταθέσουν τις ερχόμενες ημέρες.
Σήμερα λοιπόν, στις 10.30 το πρωί, ο Παναγιώτης Ψυχάρης, διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, καλείται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θα του θέσουν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής και τα οποία δεν μπόρεσε να απαντήσει ο πατέρας του Σταύρος Ψυχάρης λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Σημειώνεται ότι στις 3 Αυγούστου ο κ. Ψυχάρης είχε μεταβεί υποβασταζόμενος στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να καταθέσει για τα δάνεια που έχει λάβει ο ΔΟΛ, αλλά το αίτημα για γραπτές απαντήσεις στα ερωτήματα λόγω αδυναμίας στην προφορική επικοινωνία απορρίφθηκε και η επιτροπή αναγκάστηκε να απαλλάξει τον Στ. Ψυχάρη και να καλέσει αντ’ αυτού σήμερα τον γιο του Παναγιώτη.
Τη σκυτάλη θα πάρει αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, ο Θέμης Αλαφούζος, εκδότης της εφημερίδας «Η Καθημερινή», ενώ θα ακολουθήσει η κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή άλλων πέντε εκδοτών και καναλαρχών. Πρόκειται για τους κ. Βαρδινογιάννη (για το Star), Κυριακού (για τον ΑΝΤ1), Θ. Αναστασιάδη (για το «Πρώτο Θέμα») και Κουρτάκη (για τα «Παραπολιτικά»). Τελευταίος θα βρεθεί ενώπιον της επιτροπής και ένας εκπρόσωπος της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, της «Αυγής», το όνομα του οποίου παραμένει ακόμα άγνωστο.
Μέχρι στιγμής στις συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής, κυρίως από τις καταθέσεις των εκπροσώπων των τραπεζών, έχουν προκύψει σημεία και τέρατα για τα δάνεια που ελάμβαναν τα πολιτικά κόμματα χωρίς εγγυήσεις και… αγύριστα. Παρόμοια η εικόνα και για τα δάνεια που έχουν δοθεί στα ΜΜΕ, πολλά από τα οποία δεν εξυπηρετούνται σήμερα.



