Το Μαξίμου επιστράτευσε και τον πρόεδρο του ΕΛΚ με στόχο να επιτεθεί στη Ν.Δ. για το Σκοπιανό. Αμεση η απάντηση ΒέμπερΕκνευρισμό έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ η «εθνική» στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της πορείας επίλυσης του σκοπιανού ζητήματος. Αποτέλεσμα, στα κυβερνητικά επιχειρήματα να επιστρατεύονται και οι θέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος!
Το Μαξίμου, αφού επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. κατηγορώντας τον για «χάιδεμα της ακροδεξιάς εθνικιστικής πτέρυγας», στη συνέχεια χρησιμοποίησε για να «στριμώξει» τη Ν.Δ. δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ.
Ο επικεφαλής του ΕΛΚ, χθες, χαιρέτισε το «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του θέματος της ονομασίας μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι ελπίζει σε «συγκεκριμένα» αποτελέσματα. Ετσι, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «κόλαφο σε βάρος του προέδρου της Ν.Δ.»
Φαίνεται, όμως, ότι το Σκοπιανό δίχασε και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με αποτέλεσμα να γίνει παρέμβαση από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, που, σε αντίθεση με τον Ζοζέφ Ντολ και με αναρτήσεις του στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, και μάλιστα στα ελληνικά, κατέστησε σαφές ότι το ΕΛΚ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συγκεράσει τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. για το θέμα της ονομασίας.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Εχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη Ν.Δ., στο φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδας και στον Κ. Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό συνασπισμό του. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις».
Στις αναρτήσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ένα λακωνικό σχόλιο: «Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να εξαγάγει την εσωτερική κρίση της Ν.Δ. για το ονοματολογικό μέχρι και στο ΕΛΚ. Συγχαρητήρια».
Στη συζήτηση ενεπλάκη και το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ευρώπης, υποστηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα κόντρα στη Ν.Δ.

