Στους κατηγορουμένους (παραδόξως) και ο ΜηλιάκοςΣε απολογία για κακουργηματικού βαθμού αδικήματα καλεί ο ανακριτής Διαφθοράς 13 κατηγορουμένους, πρώην διοικητικά στελέχη και υπευθύνους της Αγροτικής Τράπεζας την περίοδο 2002-2005, καθώς και βασικούς μετόχους της πτωχευμένης εταιρίας Sex Form. Πρόκειται για ακόμη μία περίπτωση μη εξασφαλισμένων δανειοδοτήσεων προς προβληματικές επιχειρήσεις, που ξαναβγαίνει στην επιφάνεια έπειτα από την πάροδο πολλών ετών κι ενώ ο θόρυβος από τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε κοπάσει.
Μεταξύ των κατηγορουμένων παραδόξως είναι και ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Δημήτρης Μηλιάκος, προσωπική επιλογή του Κώστα Καραμανλή, αλλά και πρώην μέλη του Γενικού Συμβουλίου Χορηγήσεων της Τράπεζας, που ενέκριναν τα δάνεια, καθώς και βασικοί μέτοχοι της χρεοκοπημένης εταιρίας. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η διοίκηση Μηλιάκου ήταν αυτή που είχε στείλει την υπόθεση Sex Form στη Δικαιοσύνη και επί θητείας της δεν είχε δοθεί ούτε ένα ευρώ επιπλέον δάνειο στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Οι επισφαλείς δανειοδοτήσεις, δηλαδή, αφορούσαν προηγούμενες διοικήσεις της Αγροτικής Τράπεζας και κυρίως την περίοδο του περιβόητου στελέχους του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Λάμπρου.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αν και η διοίκηση Μηλιάκου έστειλε στη Δικαιοσύνη το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου της τράπεζας, η υπόθεση φάνηκε ότι μπαίνει στο αρχείο το 2006.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε ο αρμόδιος ανακριτής Διαφθοράς Σωτήρης Τσουβαλάς, τα δάνεια για τα οποία καλούνται να λογοδοτήσουν οι 13 κατηγορούμενοι αφορούν τα 134.000.000 ευρώ που χορηγήθηκαν στην επίμαχη εταιρία στο διάστημα 2002-2005 με συμβάσεις οι οποίες συνήφθησαν επί της διοίκησης Λάμπρου, την περίοδο Σημίτη.
Προκαλεί απορίες επομένως ότι ύστερα από μακρά περίοδο σιωπής ανασύρεται πάλι η εν λόγω υπόθεση, με κατηγορούμενο και τον Δημήτρη Μηλιάκο που την έφερε στη Δικαιοσύνη, αλλά χωρίς να εμπλέκονται οι προηγούμενες διοικήσεις και κυρίως του Πέτρου Λάμπρου, που αποκλειστικά ενέκριναν και γιγάντωσαν τον δανεισμό προς τη Sex Form και τους μετόχους της.


