Το πασχαλινό τραπέζι είναι ένας λόγος να… αγχώνονται οι Ελληνες. Δυστυχώς, το άγχος δεν θα περιοριστεί μόνο στην κάλυψη των αναγκών της συγκεκριμένης άγιας μέρας. Το έτος 2012, ως δίσεκτο, έχει 366 ημέρες και ισάριθμα… τραπέζια πρέπει να «γεμίσουν» με αγαθά για να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες της οικογένειας.
Οπως έγραφε η «δημοκρατία» σε χθεσινό ρεπορτάζ της, το να ανταποκριθούν οι πολίτες στα στοιχειώδη γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο: «Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., τον Μάρτιο ο τιμάριθμος αυξήθηκε μεν κατά 1,7% σε σχέση με πέρυσι. Ομως, άξιο προσοχής είναι οι αυξήσεις τιμών -σε προϊόντα και υπηρεσίες- που σημειώθηκαν μέσα σε έναν χρόνο: Η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 21,5%, το πετρέλαιο θέρμανσης 19,1%, οι λογαριασμοί ρεύματος 13,9%, τα τέλη κυκλοφορίας και τα διόδια 9,7%, η βενζίνη 8,9%, τα αναψυκτικά 8,4%, οι χυμοί φρούτων 8,3% και τα προϊόντα σε εστιατόρια – ζαχαροπλαστεία 3,3%».
Η αύξηση των ποσοστών και των απόλυτων τιμών των προϊόντων και των υπηρεσιών θα μπορούσε να περάσει ακόμα και απαρατήρητη σε μια χώρα που αναπτύσσεται και προσφέρει ισονομία και θέσεις εργασίας. Ομως η αλματώδης αύξηση του κόστους ζωής που κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή έγινε σε έναν κρανίου τόπο. Σε μια χώρα που ρημάζει εξαιτίας του Μνημονίου και η κυβέρνηση της οποίας μειώνει τις αποδοχές των εργαζομένων και τις συντάξεις των απομάχων της ζωής!
Ταυτόχρονα, το ίδιο το κράτος δημεύει τις περιουσίες των πολιτών με ανήθικους φόρους επί της ακίνητης περιουσίας και του εισοδήματος. Πνίγει κάθε νέα επιχειρηματική προσπάθεια στα άπατα νερά της γραφειοκρατίας και του εξωφρενικά υψηλού ΦΠΑ.
Τιμαριθμικός εφιάλτης. Κάποιος πρέπει να μας ξυπνήσει!


